Nekem is Pantani volt az utolsó igazi nagy kedvenc:-) Ez nem jelenti azt, hogy nem szimpatizálok most is pl. sokakkal, de rajongani nem igazán tudok senkiért.
Ami Armstrongot illeti, az ő érájában szerintem messze nem volt annyi izgalom sem mint most.
Ő egyszerűen az első ITT-n ( vagy éppen csapatidőfutamon ) + az első hegyi befutón annyit adott rögtön minden vetélytársnak, hogy ott a verseny meg is szűnt és neki emlékeim szerint olyan nagyon csapat sem kellett hozzá, hiába mondják hogy US Postal így meg úgy, olyan volt mint most a Sky. Sokkal kevésbé támaszkodott rájuk mint Froome a társaira. Kiállt a nyeregből és otthagyott mindenkit, ennyi, még ma is előttem van. És nem az utolsó 1-2 km-en:-)
Ezzel együtt a Sky-t, azon belül is Froome-t, akkora utálat övezi sokak részéről ami Armstrong estében nem volt meg emlékeim szerint.
Nyilvánvalóan azok miatt az okok miatt amit te is meg oscarsevilla is leírtatok.
De álszentek ne legyünk, itt mindenki "reggelizik" valamit, annyi a különbség hogy a Sky a legjobb reggelit tudja szervírozni a versenyzőinek + olyan összegből gazdálkodik, hogy gyakorlatilag bárkit meg tud szerezni, így aztán van egy Kwiatkowski, egy Bernal stb. akikkel nehéz mit kezdeni. A saját szempontjukból jól csinálják, ez ahogy már sokan sokszor leírták, egy tökéletesen működő gépezet.
A taktikán nyilván nem fognak változtatni amíg ez működik, márpedig nagyon jól működik.
A megoldás? Én csak kettőt látok: 1. Jön egy csapat aki felveszi velük a versenyt anyagilag és ők igazolnak úgy + ők teremtenek olyan orvosi/szakmai hátteret hogy komoly versenytársai legyenek a Sky-nak 2. Jön egy korszakos zseni akinek mindegy, hogy hány segítő teker elől a Sky-ban mert annyira erős lesz, hogy hegyen megkontrázza azt az iramot is amit diktál a Sky.