Én mondjuk annak idején nem értettem a két sorbakötött izzó iránti rajongást, mert úgy gondoltam, hogy veszélyes az izzószálakra nézve egy villanyszerelővel járkálni, hiszen aki egy kombinált fogóval és szigetelő szalaggal oldja meg a finom munkákat (a többire ott van a véső és a kalapács), az egyáltalán hová teszi ezt a készüléket? De el kell ismernem, amit a nyolcvanasok elején készítettem, az még mindig ugyanaz az izzó (bár ő csak 20 évig kirándult sokat).
Ami a munkavédelmet illeti, a szocializmusban az egy 102 %-os képmutatás volt, mert az összes kapható feszültségkémlelő mind gyengébb konstrukció volt (a francia Catu sem bírta sokáig), és némelyik már gyári állapotában rosszabbul nézett ki, mint a 2 db 15 W-os izzó. Azt az egy tételt kivéve, hogy a gyáriak világítottak is és sípoltak is, ami a tévesztés lehetőségét csökkentette. Ma már azért vannak jó szerkezmények, bár egy Weidmüller még mindig elegánsan néz ki, egy Új Mocsár Mgtsz Villamos Üzem gyártmány meg még mindig hányadék.
Harmadfelől a 2x15 W a védővezető folytonosságának ellenőrzésére, feszültségkémlelésre 230 V-ra még mindig legális, aki felülvizsgál, az ismeri a 4851-et. Az MSZ 1585-ben csak próbalámpa név szerepel, arról már nem tudjuk, felöleli-e ezt is. :)