Tamas(Ottawa) Creative Commons License 2018.07.14 0 0 2048

Kanadaszerte mindenhol találsz college név alatt futó tanulmányi intézményeket. Vannak mindenféle programmot ajánlóak, vannak inkább valamilyen specifikus ágra szakosodóak. Mivel tudsz angolul, bármelyik college honlapján megtalálod a nemzetközi tanulókra vonatkozó leírást, beleértve a következő szemeszterre érvényes beiratkozási költségeket, követelményeket. Nekem a helyi Algonquin College igen ismerős, pusztán ezért teszem ide a lapozható könyvecske linkjét.

 

Természetesen a francia oldalon is van hasonló szintű intézmény, amely a CEGEP név alatt szalad. Minden nagyobb quebec-i városban van lerakatuk. Nálunk a folyón túl is van egy, amelynek megadom a linkjét. Igen harmatos a franciám, úgyhogy jobb lesz, ha Te állsz neki ott túrkálni.

 

Ami közös mindegyiknél: érettségi szükséges, és lehet, hogy megkövetelnek olyan tantárgyakat, ami otthon nem biztos, hogy mindennapos. Ezeket feltüntetik, elmagyarázzák a honlapjaikon.

 

János majd jön és elmeséli, hogy ez miért nem járható út az állampolgárság, vagy akár a permanent resident státusz, megszerzéséhez. Ehhez én nem értek.

Előzmény: faszerető emberke (2047)