qwertz77 Creative Commons License 2018.07.11 0 0 193493

A GPS másodpercenként mér pozíciót, és ha fél métert téved az egyik irányba, a következőnél a másik irányba, akkor 1m/s sebesség ugrás lehet benne. Azért ha jó a vétel, akkor egész pontos tud lenni. Persze utólag az adatokból jobban tisztíthatóak a kiugrások, mint amikor a legfrissebb aktuális sebességet akarja mutatni az óra. De utólagos elemzésekhez elég jó tud lenni, de csak ha valóban jó volt a GPS vétel (nincs napszél, túl sok felhő épületek, hegyek stb)

Itt van mindjárt egy kis pályaedzés, itt eléggé adottak a körülmények, és az átlagtempó visszaellenőrizhető a távból könnyen. Egész szépen egyenletes a görbe, látszik, amikor tudtam a végén még picit rátenni, és amikor elfáradtam, reálisnak látom a mérést.
Jó kis piramis edzés volt 400-800-1200-1600-1200-800-400m 2 perc pihenővel közöttük. Én még nem csináltam ilyet, a 2 percet soknak gondoltam, de sajnos a pulzus hiába ment le, a fáradtság csak benne maradt a lábaimban. Szóval az első 1200 után már nem ment olyan jól, visszafogottabban kellett volna kezdeni. (vagy ahogy Pinyo mondta, a második felét még fejleszteni kell :-)))

 

[+Csempának: Saucony Typa A cipőben futva, én pályára használom tényleg tök jó, ősszel vettem, akkor  még nem bírta a lábam/Achilles-ínam, de sikerült megerősíteni, most már tök jó futni benne]

Itt a két 1200m görbéje, látszik, hogy a 2.nál visszaesett a sebességem a végére +a lépésszám is picit. (Polar V800 mérés)
Némi pozitívum, hogy így a 2. futásnál a pulzus egy idő után nem emelkedett :-)

 

Elsőre:

Másodjára:



https://flow.polar.com/training/analysis/2633937520


Most 10km verseny jön hamarosan, gondban is vagyok mi lesz majd a jó tempó, mert szeptember óta csak terepen versenyeztem. Arra gondoltam, péntek reggelre talán sikerül kipihenni a fenti kedd esti edzést, és kéne egy 5K maxot futni, kb az a tempó lehetne 10K-n is ha rendesen rápihenek.
4:10 körüli tempóban bízok, vagyis 21 percen belül kéne 5K-t futni. Egyben lenne egy rendes Sziget köröm is :-)
Majd kiderül mire jutok.


Gurtnis: Durva ez a a villám story, örülök, hogy sikerült megúsznod

Aki megy a Börzsönyre, annak HAJRÁ!!!