Gipsz János Creative Commons License 2018.07.11 0 0 186

Üdv! Nem találtam konkrétan topikot, ahova illene a gondom, de ide talán elfér :)

Szóval a probléma: anyám.. Illetve ki tudja h probléma-e, a kérdés inkább az lenne, hogy sztetek normális-e a viselkedése? 

Szóval anyám egy igencsak extrovertált személyiség, én meg intro. De úgy képzeljétek el, hogy olyan h gátlás v szégyenérzet egyszerűen nincs benne.. Mindig mindent mindenkinél jobban tud(amúgy okos, tehát sokszor igaza is van, de persze nem mindig..), mindent kommentálnia kell, és mindent tudnia kell. 

Én 40 felé közelítek, és a párommal élek, de sokáig otthon laktam anyámmal.. Tudom gáz, de ez van :) Tesóm már korábban elköltözött, apánk pedig meghalt több mint 10 éve. Szóval anyám egyedül él jelenleg. De társasági életet is él, tehát nem otthon ül, megy mindenfele. Nos a problémám ott kezdődik, hogy egyszerűen idegesít, és sztem sokszor undorító is amiket csinál. vagy csinált régebben.. A lényeg: az ő kicsi fiáról mindent, de tényleg minden tudni akar, ha azt mondom azt is mikor mekkorát xartam, nem sokat túlzok.. :) De tényleg. Tehát mintha én egy fogyatékos v hülye emberke lennék akit totálisan kontrollálni és irányítani kell. Már ott kezdődött h általánosban is szinte minden osztálykirándulásomra eljött.. OK, szeret kirándulni, meg jóba volt az osztályfőnökkel(ő ilyen típus, könnyen barátkozik). Mondjuk különösebben nem zavart, nem rémlik h beégetett volna, azt azért hozzá kell tennem h alapból nem rossz fej. Amíg otthon laktam, minden egyes levelemet felbontotta, csak úgy kiváncsiságból. Persze ezek zömében hivatalos levelek voltak, nem magán. De volt h egy nő küldött névnapomra, erre azt is kibontotta, jaj mert azt hitte h a személyim jött meg..  Aztán ott van az-ezt még most is csinálja-h elkezdi igazgatni a ruhámat, hajamat stb, mert épp xarul áll szerinte, vagy van ott valami.. tehát mint vmi hülyegyereknek.. Emellett ő sztem úgy gondolja, h a gyerek csicskának van, azért van h a szülőt boldogítsa és szolgálja.. Csicskáztatna. ugráltatna.. A heti-2 heti egy nagybevásárlásban segítek neki, kocsival elviszem-hozom, de úgy h beillesztem a nalirendbe, nem csak úgy ezért megyek oda. Amíg otthon laktam, mindenhova vigyem el kocsival.. Amióta elköltöztem legalább ebből visszavett, ja meg mindig én alkalmazkodjak hozzá.. Aztán most h külön lakom, hívogat, mindenről tudni akar, ok, nem napi szinten, de sztem szíve szerint napi szinten hívna, és kikérdezne mindenről.. Egy napi jelentés kéne neki, hogy épp mit csináltam a házon, hogy állnak a növények, mi volt az ebéd, stb stb stb. persze ez következik az extro természetéből is. 

Namost, aztán ott van a másik véglet, látok ugye más családokat is, ahol nem ilyen, vagy kicsit sem ilyen a szülő, hanem úgymond békén hagyja a gyerekét, ott zömmel a gyerek semmire való lúzer, esetenként igénytelen balfax lett.. Unokatesóm felett pl semmi kontrollja nincs az anyjának, pedig am nem az a nagypofájú gyerek.. De pl nem végzett el egy sulit sem, csak 8általánosa van, pedig nem olyan hülye, nem jön el egy családi rendezvényre sem(temetésre sem!), xarik mindenbe. De nem is vitte semmire, egyik pofonból a másikba szédül az életben. Párom családja is: az apjuk muja fax, konfliktuskerülő, a kölkök meg semmire se vitték, és egy szalmaszálat nem tesznek keresztbe, de szó szerint.. öregkorában sem hiszem h számíthat rájuk(párom két bátyja-párom nem ilyen). Emelett olyan igénytelenek mint a föld.. 

Tehát, mi lenne az arany középút? :) Ja még azt hozzátenném, ha anyám nem erőlteti, nem lenne érettségim sem, és az most azért xarul jönne, mert ugye alap dolog. Tehát OK. egy darabig jó a szoros kontroll. De felnőtt korban?? :)