Spenót Creative Commons License 2018.07.08 0 0 193421

Könyvajánló:

Csíkszentmihályi Mihály - A ​futás öröme

Flow

 

"A futás egyedülálló abból a szempontból, hogy különböző körülmények között és eltérő intenzitás esetén is lehetőséget nyújt a flow átélésére. A versenyzés a versengő hajlamú sportolók számára strukturált, kihívásokkal teli környezetet teremt képességeik összemérésére. A terepfutás úgy támaszt technikai nehézségeket a sportolóval szemben, hogy eközben a környezet enyhíti a szorongást és segíti az elmélyülést a gondolatokban. Ha a tengerparton futunk, meditatív transzba kerülhetünk a partot nyaldosó hullámok morajától. Még egy sima aszfaltút is élménnyé nemesülhet, ha átadjuk magunkat a lépteink ritmusának és az egyenletes terep nyújtotta könnyed futás varázslatos érzésének."

 

Mág csak az elején tartok, de a mai futásnál elhatároztam, hogy minden héten tartok majd egy olyan futást, amikor rá sem nézek az órára a pulzus miatt, csak megyek, ahogy jól esik.

Olyan régen éreztem igazi flowt. A lassú, pk-s futások végén rendszeresen érzem viszont, hogy csak el kellene engedni a féket féket és menni.

Ez jön most.

 

A könyv pedig tök érdekes.