Törölt nick Creative Commons License 2018.07.03 0 0 159629

Elektromos gépek...

Az utóbbi időben elkezdtem szívni a márkás gépekkel.

Per pillanat 6 gép van a szervízben (hivatalos márkaszervíz, 13 éve tőlük veszek minden kézi elektromos szerszámot és oda viszem szervízelni a gépeket- a tulaj iskolatársam volt): egy Dewalt 740, egy 23o-as kék Bosch flex, egy másik kék Bosch 125-ös 12ooW-os állítható fordulatos, két kék SDS  Bosch 2.5 fél kilós ütvefúró. Ma bevittem egy 125 Bosch flexet szénkefecserére és a legnagyobb 4 kilós kék Bosch SDS ütvefúrót, amit február elején vettem. A mester szinte mindennap ad egy gépet, hogy vigyem el javítani. 

Ezen a 4 kilós gépen, aminek függőleges a motorja és 4.2J tud, azt írja, hogy heavy duty, 53o euróba került engedménnyel. Megkérdeztem a Bosch képviselet műszaki igazgatóját, hogy ez bírni fogja vagy nem a strapát, azt mondta, hogy igen. Kifúrtak vele 7ocm vastag téglafalazatba, egy új 18mm vastag SDS plus furószárral vagy 25 lyukat és gépnek kiesett a tokmánya. 

A 23o-as kék Bosch flexet is decemberben vettem, a motorja zárlatos. 

Ezek elkezdtek szemetet gyártani, de keményen.

Vettem ma tőlük egy Dewalt SDS ütvefúrót 95oW 3.9J, függőleges motorral, mert kell valamivel dolgozni, az csak 39o euró volt. Ha ez se tart, rá kell térjek a Hiltire, de nekik egy olyan szervízszolgáltatásuk van, hogy kijön a futár és elviszi a gépet, majd visszahozza megjavítva (a számla nagyon vastag) és rá vannak állva a nagy cégekre. Míg sok Hilti gépet nem gyüjtök össze, le se szarnak.