_ZE Creative Commons License 2018.07.01 0 0 10845

1.4-es benzinessel járok, még facelift előtti, évente a kötelezőket normális szervízben csináltattam minden alkalommal (e-tis megmondja, hogy melzik évben mit kell csináltatni), sárga pilács kétszer volt - egyszer egy repedt szigetelésű gyújtógyertya, egyszer meg a hajszálrepedés miatt kukaéretté vált trafó miatt. Utóbbinál trafó+kábelek+gyertya is cserélve lett.

Cserélve lett még a kuplung, féktárcsa+fékbetét, komplett kipufogó (ezzel megizzadtak a szerelők, mert az egyik tőcsavar megadta magát, úgyhogy némi furkálás is bejátszott), illetve most esedékes a két hátsó lengéscsillapító cseréje is.

Ja, ha már futómű, akkor cserélve lett (az anno szériahiba volt) a két első spirálrugó is, mert az egyiknek letört egy darab a végéből. Volt,

Volt akinek "nyöszörgött" az ajtózár - szigetelőszalag a kasznin lévő elem hengeres részére, oszt' jól van.

A műszerfal közepén lévő tároló fedele, illetve a hátsó ülés egyik oldalán a rögzítés adta még meg magát (ez ülés egyik fele nem hajtható le) - ezeket nem cseréltem, mert relative kicsi probléma, ellenben horror áron van alkatrész. Apropo, műanyag alkatrész: az ajtókon lévő (B-oszlopnál) műanyag takaróelem... Nekem négyből három "elszállt" (gondolom a ragasztó a napsütéstől felmelegedve nem tartott), az újonnan vett darabol szerintm 10+ éve a helyükön vannak, úgyhogy ez a probléma vélhetően téged már nem fog érinteni.

A hengerfejburkolatot én cseréltem ki (az külön darabként készült olajbetöltő csonk mellett szivárgott az olaj), bontottat vettem, mert újonnan ez is iszonyatosan horror árban lett volna.

Két felnőtt+két gyerek meg némi csomag terheléssel német autópályán :) megkóstolta a 160-at - nem mondom, hogy szerette, de nem is erőlködött ez a kisebb motor sem. A "dobozos" kialakítás miatt persze ilyenkor már nagyra nyitja a torkát, de ez ilyen autó :-)
Ja, mégegy: a fényszórók elég randán be tudnak mattulni - nekem legutóbb a berceli szervízben polírozták fel, azóta egészen más fényben látom az éjszakai forgalmat :-)

 

Ha szervízbe viszed, érdemes olyan helyre, ahol a Ford-os e-szervízkönyvet meg tudják nézni, mert az azért sokat elmond az előéletről...

 

Előzmény: Joeey (10843)