Csempa Creative Commons License 2018.07.01 0 0 193221

Kérdés, hogy milyen távon és milyen mértékben száll el a pulzusod. Addig építened az alapállóképességedet, hogy menjen legalább 12km azonos tempón, azonos pulzuson, vagyis a 2 vonal párhuzamos maradjon (az után, hogy a pulzusod elérte a futáshoz szükséges ütésszámot), mindezt persze ideális hőmérsékleten, és minél több km-t tudsz így megtenni, annál jobb az alapállóképességed (30 fok felett már nem kell tudni produkálni:) Spenót is ugyanezt írta előttem.

 

Valami ilyesmi (a vége felé a pulzusom marad, a tempóm meg még emelkedik is egy kicsit, de ez nem követelmény), a pulzusod minál alacsonyabb legyen, a tempó szinte nem is nagyon számít, csak futás legyen:

 

Ebben tud neked sokat segíteni egy edző, meg abban, hogy milyen stratégiát érdemes követned egy versenyen az aktuális erőnléted ismeretében. Ez a kettő dönt el mindent a későbbiekben, mert ha ezek nincsenek meg, akkor nem is lehet jó vége a dolognak.

 

A Stryd attól még bevethető, közben megtanulod, megérted, és fokozatosan kezded majd használni, de először alapállóképesség kell, utána lehet arra építeni a versenytempót és minden egyebet.

Előzmény: mazlati (193218)