agyarka Creative Commons License 2018.06.26 -3 1 60973
"a rendelkezésre állás nem az energiatermelés kiszolgálását szolgálja." A rendelkezésre állás és a szinkronjel egymástól nem elválasztott dolog, tehát az energiatermelés kiszolgálását szolgálhatja. Főleg úgy, hogy egészen mostanáig a hibrid inverterek nem voltak engedélyezve. "Nehogy már általános pozitívum legyen az, hogy a zsebedet tömik." Nem a zsebemet tömik, olyanért kapok állami támogatást amiből az állnak haszna van. Azért állami a támogatás, mert az állam írja elő, ahogyan a szolgáltatók kötelezettségeit és jogait is azaz a beszedhető dijakat. Az állam hasznát ( amiből Te is részesülsz) már korábban leírtam. " "A szaldó nem tárolási mód, de nem baj." Ugyanúgy nem, ahogyan "felhőben" sem tárolunk és osztunk meg adatokat. LOL "Ha nekem is osztogatják a támogatást, akkor nekem is jobb lesz a kedvem" VP6-7.2.1.4-17 és más pályázatokból nem jutott elég. Megértem, hogy rossz a kedved, pedig akár hiszed akár nem én örülnék a sikerednek. "Semmilyen napelemes energiatermelő rendszer nem felel meg minden fogyasztói szokáshoz. Sőt, szinte semmilyen fogyasztói szokásnak sem felel meg, mert egyszerűen nem alkalmas rá." Lehet nem minden fogyasztási szokásnak felel meg, elég az, hogy az adott körülmények között mindenkinek hasznot hoz. A gyártónak, a forgalmazónak, a beruházónak, az államnak és a szolgáltatónak. A világ nagyobbik részében így van. Akinek nem felel meg az kiszáll. "Jelenleg egy fázisú inverter kapható a piacon, ha lesz 3 fázisú, akkor az alapból azt tudja." Ja, ha lesz, addig meg... . "Az összes külső jel arra utal, hogy a saját termelésed azonnali és helyben történő felhasználása a jövő trendje." A helyben, a termeléssel egyidejűleg elfogyasztott áram arányának növelése nyilvánvalóan hasznos, és növelni kell az arányát. Lehetőleg szükséges, környezetbarát és gazdaságos módon. Ilyen áram árak mellett azonban a szaldó ( virtuális tárolás) eltörlésének a többség számára több kára van, mint haszna. Egyébként még a nyomott árú áram átvételt és a teljesárú fogyasztást is globálisan hasznosabbnak, gazdaságosabbnak tartom, mint egy rossz hozamú rendszert.
Előzmény: Törölt nick (60971)