epy116 Creative Commons License 2018.06.23 0 4 8756

Nem te döntöd el hogy mi számít. Az eredeti téma az volt hogy nincs értelme a sok színnek Plus/4-esen mert nem lehet kihasználni. Erre mutattam olyan képeket amik mégis kihasználják. Amíg a C64-re sosem lesznek ilyen képek, mert csak 16 színt tud. Akárhogy erőlködsz ezek nem trükkök hanem egy a nemzetközi közösség által elfogadott új szoftveres képformátumok, amelyekkel akár több mint 60 színt lehet megjeleníteni egyszerre a képernyőn. Aztán mivel erre nem tudtál már mit mondani azt mondtad hogy neked a 16 szín is elég, és már megint ezekkel a Nuvie videókkal jössz. Semmi közük ezeknek a Nuvie videóknak a Plus/4-es grafikai tudásához.


Ezeknek a Nuvie videóknak semmi értelmük. TV műsorokat, TV reklámokat, természetfilmeket, 3D renderelt videókat, butítanak le nagy felbontásról kb 16 millió színről C64 felbontásra és 16 színre, ennek semmi értelme, max arra jó hogy bemutassák hogy mit lehet csinálni 16MB RAM-al. És te ezeket a videókat nézed, és még büszke is vagy rá, tökre igénytelen vagy. Amúgy meg ne emlegesd ezeket a videókat többet, mert már nagyon unalmas. Ha csak ezek a videók használják ki a 16MB RAM-ot akkor semmi értelme ennek a REU-nak. Mutass demót vagy játékot ami kihasználja, de azt már a C64 topikban.


Ja igen, amit BSZ csinált hardvert, sokkal jobb videó lejátszó mint C64 REU-s, mert nincs méretkorlát, 12 bites 44khz-es hang is szólhat alatta, és nem csak 16 színű. Tulajdonképpen a Plus/4-en akár egy teljes filmet is meg lehetne vele nézni, eredeti, szuper minőségű hanggal. De ennek sincs semmi értelme, mert ki akarna filmet nézni Plus/4-en amikor mindenkinek van PC-je.

Előzmény: Kováccss (8755)