PaulyD Creative Commons License 2018.06.22 0 1 38036

Most ez mire válasz? A problémám pont az, hogy én kristálytisztán választottam tevékenységi kört, csak annak vannak olyan homályos területei, amiben ki kell kérnem a hivatal legalább ügyintézői, szóban történő hozzáállását, hogy a nagyon homályostól egy picit élesebben lássak.

 

Mert ha nagyon akarom, akkor bele lehet magyarázni, ha nem akarom, akkor nem. Webdesign, tessék, szó nem esik fotózásról, bemutatkozó videó készítéséről a teáor leírásban, viszont számtalan gyakorlati lépéséhez igenis fotót/videótt kell készíteni, főleg az új trendeknek megfelelően. Na most akkor webdizájnolok-e a tevékenység végzése közben, vagy webdizájnolok ÉS fotográfiát is folytatok? Na? Ez le van valahol konkrétan és érthetően írva? A teáor leírások erre nem adnak választ, áttanulmányoztam mindet.

 

Pl. adott egy meló, a megrendelő azt kéri, hogy a cég bejárata is legyen rajta a honlapon de úgy, hogy két gomb legyen az ajtókilincsen és ha egérrel a kilincs fölé megyek, kis áttetsző háttérben futó 10mp-es videó induljon el, amiben a kilincs megmozdul. Előkapom a gépem, katt egy nyers kép, katt egy gyors kilincs-videó, oké, otthon utómunkázom, beépítem, kész van. Erre előugrik a NAV ellenőr, na kérem, Ön fotográfiát ÉS videót is készített, fotográfus illetve filmkészítő/videókészítő papíren zi bitte. VAGY, ön a webdizájn folyamatához készített nyersanyagot, aminek az eredménye a kész dizájn lett, számla rendben auf viderzén.

 

Akármit bele lehet magyarázni, arra vagyok kíváncsi a hivatalban, hogy hivatalos személy mit tud mondani erre. Lehet elküld, hogy nem tudja. Rendben. De kíváncsi vagyok. Nem magam helyett akarok mással döntést hozatni, mert nem tudom mit válasszak.

 

Egyébként meg nehogy már nekem kelljen ezt jobban tudni és én kérjek elnézést a hivataltól, hogy érdeklődök. Mi a francra fizetem az adót? Ez természetesen költői :)

Előzmény: képfaragó (38035)