Abyssum Creative Commons License 2018.06.19 0 2 17896

Azért veszélyes, amit csinálsz, mert olyan egyszerűen, és tényszerűen tálalsz egy nagyon bonyolult dolgot, hogy sok ember esetleg készpénznek veszi, amit írsz. van igazság tartalma, de finoman szólva túlzó. Én intenzíven sportoltam, volt, hogy napi 30g ch-t vittem be (nem a reflux miatt, akkor még minimális tünetem volt csak), semmi fehérliszt, cukor, és mégsem úsztam meg. Mondd annak, hogy nem kell PPI, akinek már a fülén jön ki a sav, vagy oda a nyelőcsöve, esetleg a nap 24 órájában fullad a köhögéstől. Senki nem mondta, hogy a gyógyszer a probléma gyökerét oldja meg, de a tüneteket enyhíti, és sokaknak már ez is csoda. Ettől függetlenül cukor, sok ch, fehérliszt, kávé, alkohol, szénsav, stb. kerülése alap. Az egészséges embereknek is így kellene, kevesebb lenne a beteg. De azért sokszor ez vajmi kevés. Akinek ennyi segít, az szerencsés, de erre szerintem a legtöbb beteg magától is rájön előbb utóbb.

És még egy dolog az étkezésről, bár nem te írtad, de ide írom, nem jó a napi 2-3 étkezés. Aki egészséges, az tolerálja, de aki hajlamos a refluxra annak káros. Ha én régen napi 5x ettem volna, biztos hogy sok-sok évet nyertem volna, vagy meg is úszom.

A lényeg, hogy mindenki más, máshogy reagál, úgyhogy nem kell megpróbálni ezt itt ennyire leegyszerüsíteni. Ha ez ilyen egyszerű lenne, gondolod a dokik/betegek nem jöttek volna már rá? 

Előzmény: realmadridfun (17892)