gipsz170 Creative Commons License 2018.06.16 0 0 7613

Üdv!

Új vagyok itt, és a témában is járatlan, bár olvasgattam ezt- azt, és a törvényi szabályozással kb tisztában is vagyok. Ennek ellenére felteszem a kérdést.

Egy kis faluban lakom, amit egyik oldalról a Duna, másik irányból egy dombság határol. A házam a dombság egyik dombja „ csúcsának” közelében van. A kilátás több irányba, nagyobb távolságba akadálytalan. A mikroklima egész jó, megterem néhány mediterrán dolog is. A domb túlsó oldalán római kori objektum. Laikusként azt gondolom, hogy a telkem évezredekkel ezelőtt is kiváló stratégiai pont lehetett, és emellett elég élhető hely is. Úgy vélem, hogy az akkor itt lévő létesítményük minden negatív hatásától kellő távolságban, de attól nem túl messze, simán lakhattak itt.

Szerintem kb ennyi is elég lehet ahhoz, hogy keresési szempontból érdekes legyen a hely. De mindezeken túl pár éve azt mesélte nekem a szomszéd, hogy gyerekkorában, mikor még a családjuké volt a terület, akkor itt, a szőlőtőkék között, a földet túrva valami ismeretlen érmét talált. Persze azon melegében, még ott el is veszítette.

Lehet, hogy teljesen téves a gondolat menetem, de szerintem itt érdemes lenne keresni. Gondoltam, hogy veszek egy gépet, de túl drága egy akcióhoz. A bérlés sem egyszerű, azon túl semmi technikai, elméleti tudásom nincs. Korábban láttam a környéken több lóbáló embert is, gondoltam, egyiküket megkérem, nézzen körül, de azóta nem találkoztam egy keresővel sem. De évek óta piszkál ez a gondolat.

Szóval a kérdés: Megnézné nekem valaki?

Elérhetőségem gipsz170@gmail.com

Köszönettel.