ghepard Creative Commons License 2018.06.13 0 0 12599

Én inkább úgy értettem, hogy mennyit tudsz kinyerni abból, amit megeszel. Mert hiába eszel ezt azt, egészségesnek beállított kaját, ha nem tudod belőle kinyerni az energiát. A kajából kinyerhető energia nagy része (70 vagy több %-ról beszélnek) magára az emésztésre és a felszívódásra megy el. Ha ez nem jó, akkor vajmi keveset nyersz ki és sokszor kell enned, vagy sokat - ami igencsak terheli feleslegesen a szervezetet (sok megy ki, szíklet, vizelet stb)..

 

A futás az nem jó, pláne sok és hosszútávon. Az kontraproduktív, idő előtt kinyírja az embert. Én is sokat futottam, egész 2016-ig fociztam,. Aztán mondom elég, nem jó az. Aztán 2017-ben futottam, de csak kb 1000 métert melónapokkor, azt is vagy 6 adagban. Az idén teljesen elhagytam a futást - a légzési mutatóim viszont 2016-tól drasztikusan javultak, na ez nagy meglepi volt. Tehát a futás még a tüdőt is lefokozza, nem is gondolná az ember. 

 

Szerintem a sok gyaloglás se főnyeremény, ha már gyalogol, akkor próbálhatná azt a kétüteműt, amit nemrég írtam, vagy ahol nem látják, akkor hátrafelé, vagy oldalt - tehát ne kilométereket ugyanabban a pózban. A bicaj ennél valamivel jobb, az úszás viszont nagyon jó lehet. 

Előzmény: Maule (12593)