szofi762 Creative Commons License 2018.06.08 0 0 2191

Hát kérdés hogy Marseille környékén mit akartok megnézni. Ha városlátogatások érdekelnek mint pl. Arles, Avigon akkor esetleg választhatjátok szállásként Aix en Provence városát ami Marseilleből vonattal, busszal 20 perc. Sőt még a reptérről is megy oda buszjárat. November végén az már valószínűleg elég kihalt lesz, nem fog turistásnak tűnni. Azzal viszont kalkulálj hogy Aix-ben a TGV állomás ahonnan a gyorsvonatokkal minden könnyen elérhető az nem a városban van hanem annak szélén, gyalogosan nem megközelíthető távolságra!

 

November időjárása: Bármi lehet, lehet szép napos idő is de sanszos az eső is. Mi voltunk egyszer október elején, még fürödtünk a tengerben. Most november első hetében megyünk, hát egy 20 fokra számítok, de ha csak 15 lesz az sem baj!

Marseille tömegközlekedése teljesen rendben van, 5 euróért veszel egy napijegyet és mehetsz minden felé, a vasútállomás is a központhoz közel van. A 82-es busz a kikötőből megy végig a part mentén, nagyon szép útvonal. Luminybe kimentek a 22-es busszal (remélem jól emlékszem) és onnan kirándulhattok a Sugiton öbölhöz, hajóval a Frioul szigetekre, busszal Cassis, vonattal szinte bármerre, TGV-vel Avignon kevesebb mint egy óra és Martigues, Nimes, Arles..... stb . Szóval mi biztos megint Marseille-ben alszunk... ;)

 

Előzmény: aszofi (2190)