islamorada Creative Commons License 2018.06.07 0 0 99700

En csecsemo es gyerekapolono voltam, korhazban is, bolcsodeben is , ujszulotttol 4 eves korig, ez volt a szakmam meg az osidokben. Marha jo konyveink voltak az iskolaban ami szerintem ma is ervenyes lenne. A gyerekneveles ma maskeppen van, meg az apolas is, a regit elavultnak mondjak de mivel aszerint neveltem fel a gyerekemet/ aki soha gyerekkent nem volt beteg csak ellenorzesre jartunk orvoshoz idonkent meg a vedooltasoktra, en csak azt tudom mondani hogy azert azok a regi elvek nem voltak rosszak egy cseppet sem.

Regen mikor a baba megszuletett lemostak a vertol, nyalkatol , / arra vigyaztunk hogy a magzatmaz rajta maradjon mert az borvedo es egyeb fontos dolgok vannak benne, par ora alatt felszivodik magatol,  feloltoztettuk affele halozsakba tettuk hogy tudjok mozogni a laba es odaadtuk az anyanak. Ma ugy ahogy van szuletes utan versen, nyalkasan az anya hasara teszik, vajon miert?  Jo az a gyereknek vagy az anyanak? Az osszetartozas erzeset nem hiszem el hogy noveli, eppen olyan jol erzitek mindketten anelkul is ha kezbeveszitek.

Aztan valaki meselte hogy 1 hetig nem furdetik a babat csak letorolgetik nedves torlovel, / otthon is ugy van?/ pedig a baba mar izzad, az a gyenge kis bor viszkethet, nem lehet jo erzes, nem csoda ha nyugtalan.

Mar regen elvesztettem a fonalat ilyen teren mert nem dolgoztam itt ebben a korben nem tudom hogy hogy van de otthon mi mindig szopas, eves utan megkinaltuk vizzel vagy teaval amiben nem volt cukor hogy lemossa a tejet a szajabol, plane ha mar kezdett a foga is jonni. Egyaltalan ha a baba sirt, mindig megkinaltuk eloszor vizzel mert hatha szomjas.

Sajat agyba tettuk rogton amikor hazahoztuk a korhazbol/ istenem milyen pici volt annak az agynak a kozepen/, jo puha takarora hogy jol erezze a teste magat. Sosem hasra amig pici mert esetleges hanyasnal a fejet fogja forgatni  hatonfekve amig hasrafekve meg bele is fulladhat mert meg nem lesz eleg ereje a fejet emelgetni.

Ha sirt akkor korbegondoltuk hogy miert, nedves a pelenka vagy ehes vagy szomjas vagy csak elzsibband a hata, esetleg keresi az anyjat, a mozgast, a jelenletet, felkapkodni nem kaptuk fel csak megigazitottuk, megerintettuk hogy erezze hogy itt vagyunk a kozelben, sokszor csak az kellett neki.

Egyebkent sokat volt kezben mert imadtuk,  de utana valahanyszor visszatettuk az agyba nem tiltakozott. Egy babanak szerintem semmi keresnivaloja nincs a szulei agyaban mint ott alvas, az elso naptol fogva meg kell ismernie az agyat hogy az az ove/ fog is hozza ragaszkodni idovel, aludni is csak ott szeret majd es azt tekinti birodalmanak a jovoben.

Itt a neten beszelgettem egy novel akinek az unokai a szulokkel alszanak, 4 eves es 12 eves fuk, egy nagy franciaagyon mert az anya, illetve a szulok igy tartjak jonak mert a termeszeti nepek, lablabla, most nemreg koltozott at a 12 eves a sajat szobajaba aludni vegre, utana a kicsi is mert megirigyelte a kulon szobat ami egyebkent mind a ket fiunak volt de aludni a szulokkel csak, el sem tudom kepzelni hogy hogy oldottak meg a szexualis eletuket a kolkokkel, ilyet meg nem is hallottam.

Meg folytatom csak tartok tole hogy hopsszu lesz es nem megy el.

Előzmény: KawaBazsy (99656)