isabellee Creative Commons License 2018.06.05 0 0 2141

Milyen értelemben szent dolog a házasságkötés? Mitől ünnep a házasságkötés?

 

En ugy latom, hoyg szerinted a hazassag egyaltalan nem is szukseges, valami folosleges nyug, amivel csak a baj van. (De ne felejtsd el, egy ilyen 3-szogben ugyanolyan baj van - mindenfele hazassag nelkul is).

A biblia nem ezt mondja a hazassagrol, amit te, hanem ezt: a biblia szerint a hazassag szent dolog: a ferj-feleseg kapcsolata Krisztus es az Egyhaz kapcsolatat jelkepezi. (az Osz-ben Isten es az Istenszeretok kapcsolatat).

De akinek meg nem is szent a hazassag a vallasos ertelemben, meg az is felfogja: a ferj a csalad vedelmezoje es tamogatoja, a feleseg pedig a ferj segitoje es a gyerekek fo-gondozoja.

A tarsadalomnak pedig a hazassag az utodok letrehozasa es felnevelese miatt fontos - ha csak nem egy kommunista robot-tarsadalomban akarunk elni. Ahol az embereket robot modjara hozzak letre, mesterseges korulmenyek kozott - a szuleiktol elszakitva. Nem lehetne, hogy akik ilyen szeretnenek, azok eljenek igy? (Szerintem ez nem jo elet, de senkire sem eroltethetjuk eroszakkal az akaratunkat.) Minket meg, akik nem robotokkent szeretnenk elni, hagyjanak beken.

Előzmény: Pathmaster (2139)