kalucsnis Creative Commons License 2018.05.30 0 0 13

Nem biztos, hogy mi rontjuk el mindig, nagyon rossz a tapasztalatom a magokkal is. Általában fontos, hogy meleg helyen legyen, de ne nagyon melegen, világos legyen és valahogy a páratartalomról kellene gondoskodni. Azért jók azok palántázó ládák, amit az Aldiban vettem, mert annak van egy átlátszó műanyag teteje, ami lassítja a párolgást.

Nem kell elkeseredni, ha nem sikerült az idén, próbálkozni kell tovább, mert szerintem aránytalanul drága a palánta. Nem is értem miért, hisz egy zacskó mag 150 forint, közben meg nálunk 200 forint volt a paprika és 300-nál kezdődött a paradicsompalánta.  Egy 200 forintos palántáról nemigen jön le egy kg paprika, 200-ért meg majd lehet venni is - igaz, majd a nyár végén.

Jó, tudom, nem a gazdasági érték miatt csináljuk. :)