Nem mennék bele jobban a részkletekbe, de ezekre azért válaszolok.
Akku nélkül a napsütéshez kell alkalmazkodni,vagy külön áramköröket kihúzni nagyfogyasztókhoz ami költséges átalakítással járna.
16 A-ig mindent az addigi szokásoknak megfelelően lehet használni.
Sem alkalmazkodni nem kell a napsütéshez, sem pedig külön fogyasztói köröket kiépíteni.
Emellett a teljes házhoz túl nagy (=drága) inverter kellene.
Ez így meglehetősen tágan fogalmazott követelmény.
Nem tudni a teljes házat, a túl nagyot és a drágát sem. :D
Amúgy nem nagyn van válogatás, 8, vagy 16 Amper.
Nem tudom, honnét van ez a "túl nagy" inverter.
Ehhez képest egy HMKE plug and play.
Alapkövetelmény minden ilyen eszköznél, hogy a felhasználónak ne kelljen beavatkoznia.
De az is, hogy be tudjon, ha szükséges.
Természetesen ebben nincs különbség a HMKE-hez képest.
És ha nincs szaldó is megtérül egyszer.
A szaldó problémája a fel nem használt mennyiséghez kötött.
Nem a hálózatra táplálás a fő gond, hanem a "túltermelés" elszámolása.
Ha nagy a szaldón keresztüli mennyiség, akkor az az egyszer is évtizedeket jelenthet.
Ezzel eggyütt én sem vágok bele, olvasok itt, keresem az olcsóbb lehetőségeket, nem utasítottam el zsigerből a megoldásod sem, de nem jött ki a matek.
Nagyon helyesen teszed, az egész mechanizmust nehéz átlátni, idő kell ahhoz, hogy az ember saját magával szemben is nyugodt legyen a döntése felől.
Az érdekeid ellen még véletlenül se tegyél, ám azt már neked kell meghatároznod!
Bojer témában meg laikusként továbbra sem tudom kinek van igaza, várok még hátha egyszer kiderül.
Hát mindenkinek. :)
Nekem van egy kicsi bojlerem használatban, abba szabályozottan, inverterről viszem be a napenergiát. Oda mindig csak a "fölösleg" kerül. (Ezért van szinte 100%-os kihasználtságom)
De az már a kész rendszer része.
Ha önállóan, semmi másra nem használnám a bojlert és a napelemeket, akkor úgy kötném, ahogyan leírtam. (Nem a legjobb megoldás, mert a napelemeket a HMV készítésre kellene bevetni, de ez a te döntésed)
Szóval, itt inkább mindenkinek igaza van, mint senkinek!