D.I. szm Creative Commons License 2018.05.27 0 0 5811

Azt hiszem "kicsit" túlértékeltem az Alpesi körös győzelmet és túlságosan nagy elvárásaim voltak Tibóval szemben. Konkrétan én nem "csak" dobogót vártam tőle,hanem azt,hogy a rózsaszínért folytatott harcban is komoly tényező lesz. Ha nem is nyeri meg a Girot,de legalább megszorongatja Froome-ot és mindenképpen Dumoulin előtt végez,hisz idén kevesebb az időfutam,ő meg ugye jobb hegyi menő mint a holland. Előzetesen legalábbis ezt gondoltam. Mindezek fényében számomra elég nagy csalódás volt már a Zoncolan is,nemhogy lenyomni nem tudta Dumoulint hanem a végén még ő kapott a hollandtól,hegyi befutón. Aztán jött az időfutam és az ébredés...

Egyébként meg valószínűleg úgy van ahogy írtad,Pinot a realitásoknak megfelelően teljesített az utolsó hegyi szakaszig,sőt,ha igaz amit a DS mond és a harmadik hetet már betegen nyomta le,akkor meg abszolút erőn felül. A kezdődő tüdőgyulladás nélkül talán megtartotta volna a harmadik helyét és teljesítette volna a realitásnak megfelelő célkitűzést.

Ami a jövőbeli Tourokat illeti, szerintem is jobban járna a Virenque féle hozáállással, viszont erre kevés esélyt látok. Pláne  akkor,ha marad az FDJ-ben. Madiot nyilatkozta nemrég,hogy az idei volt az utolsó Giro-Tour dupla Pinot számára,jövőre ismét a Tour lesz az első számú versenye. Persze azt nem mondta,hogy az összetettért megy majd Tibó,de ha egyszer nr.1 verseny,akkor kétlem,hogy "csak" a szakaszgyőzelem,esetleg pöttyös lesz a célkitűzés. Ezen kívül Pinot sem az a feladós típus,ezt láthattuk az idei Giron is. A sorozatos kudarcok ellenére gondolom ő még mindig hisz abban,hogy valamikor majd ismét összejön az a Tour dobogó. 

Egyébként,ha már fiatalok: Zakarin idősebb, Chaves meg Pinothoz hasonlóan 28 és szerintem nekik is kb ugyanolyan kevés esélyük van egy GT győzelemre mint a franciának. Én legalábbis nem tartom jobb összetett menőnek őket,de talán még Keldermannt sem. Persze tudom,hogy nem a neveken van a hangsúly,a lényegben egyetértünk :-)

Előzmény: oscarsevilla (5810)