D.I. szm Creative Commons License 2018.05.26 0 0 5809

Előkerültem :-)

Mindenképpen írtam volna néhány dicsérő szót a Giro után,mert csapatmunka terén igazán profi volt az FDJ. Reichenbach most is fantasztikusat ment,ismét bizonyította,hogy a mezőny egyik legjobb hegyi segítője és a többiek is nagyon jól teljesítettek,a belüket is kidolgozták a kapitányukért. Szóval gratula a fiúknak,szép munka volt!

Tibót viszont bármennyire is szimpatikus figura,a mai hatalmas bukta után nem  lehet dicsérni,neki csak a sajnálat jár,kurva szar lehet így elbukni a dobogót,azt amiért 3 hete kínlódik ő és az egész csapat és ilyen állapotban végigtekerni a szakaszt.

A tavalyi Giro után is volt némi csalódás amiért végül lemaradt a dobogóról,de akkor legalább összejött egy szakaszgyőzelem és az is reménykeltő volt,hogy a Quintana/Nibali duótól sem kapott ki nagyon. Összességében az egy korrekt Giro volt Pinotól,ami a Touros kudarcok után jót tett az önbizalmának is. Az idei viszont így a totális csőd kategória lett sajnos. Legalábbis én nem látom,hogy milyen pozitívumot vonhat le ebből a teljesítményből. Az időfutam borzalmasra sikeredett,nemhogy javult volna ebben a kategóriában,idén még a tavalyinál is gyengébb volt. Néhány éve még Dumoulin és Froome előtt időfutamot nyert a Romandián,most meg ott tartunk,hogy Pozzovivók meg Lopezek szintjét sem tudja hozni ebben a számban. Érthetetlen ez a visszafejlődés...Még csak azt sem mondhatjuk,hogy szar lett az időfutamon,cserébe viszont szárnyal a hegyeken,sokkal jobb hegyi menő lett. A Zoncolanra is Dumoulin húzta fel... Egyedül a lejtmenetben fejlődött valamit az utóbbi időben.

Szóval mindenképpen nagy pofon ez a mostani Giro Pinot számára,mert szerintem ez azt is bizonyította,hogy ő nem csak a Tour győzelemhez,hanem összességében a GT győzelemhez kevés,nem elég jó versenyző ahhoz,hogy GT-t nyerjen.

 

Előzmény: oscarsevilla (5808)