homo neanderthalensis Creative Commons License 2018.05.25 -1 1 18

A Pravda november 30-i számában, a 3. oldalon egy érdekes cikk található. A Pravda szerkesztője Sztálin elvtárshoz fordul, hogy az kommentálja a HAVAS francia hírügynökség értesülését, miszerint, úgymond, Sztálin 1939. augusztus 19-én azt mondta volna a Politbüró ülésén: az eljövendő európai háborúnak sokáig kell tartania, hogy a harcoló felek kivéreztessék egymást. Sztálin válaszolt a Pravda szerkesztőjének: a HAVAS értesülése hazugság, amit a hírügynökség kávéházi urai fabrikáltak. Majd Sztálin megjegyzi:

De akárhogyan is hazudjanak a HAVAS ügynökség urai, azt nem tagadhatják, hogy:

a)      nem Németország támadt Franciaországra és Angliára, hanem Franciaország és Anglia támadtak Németországra, és ezzel magukra vállalták a felelősséget a mostani háborúért.

b)      A háborús események kezdete után Németország békeajánlattal fordult Franciaországhoz és Angliához, a Szovjetunió pedig nyíltan támogatta Németország békeajánlatát, mert úgy vélte és a továbbiakban is úgy véli, hogy a háború mielőbbi befejezése jelentősen megkönnyítené minden ország és nép helyzetét.

c)      Anglia és Franciaország vezető körei durván elutasították mind Németország békeajánlatát, mind a Szovjetunió próbálkozásait a háború mielőbbi befejezésére.

Ezek a tények.

 

Mit tudnak szembeállítani ezzel a HAVAS ügynökség kávéházi politikusai?