Sziasztok!
Tudna segíteni, vagy legalább ötletet adni egy hozzáértő?
Az történt, hogy kb 3-4 hete teljesen véletlenszerűen lecsapja valami a FI relét. Tavaly lett felújítva a teljes villamos hálózat a lakásban, jó sok kismegszakítóval. A klímának is teljesen külön köre van, ezért nyomozás után arra jutottam, hogy akkor nem nyomja le, ha a klíma kismegszakítója le van kapcsolva.
Aztán eszembejutott, hogy amikor novemberben szerelték a klímát akkor a szerelő átfúrta a vezetéket, de elmondása szerint megjavította, szigetlte, majd vissza is gyógyította gipsszel a falat. Télen használtuk is néha fűtésre a klímát, nem is volt vele gond.
Aztán ahogy beköszöntött a melegebb idő, azóta csinálja ezt a hibát. Egyeztetve a villanyszerelővel, szerinte egyértelműen ez okozza a hibát és a klímásokkal kellene megjavíttatnom, hogy ne vesszen el a garancia a készülékre.
A klímások tegnap jártak nálunk, a falat nem "bontották meg" újra, csak földelték a klímánál mert az elmaradt szerintük. Ők azt mondják, hogy a fi relé a rossz, mert amikor le volt kapcsolva a klíma megszakítója és miközben szerelte le a klímát akkor is lecsapta egyszer. Illetve szerintük egyből le kéne csapnia, amint bekapcsoljuk a klímát.
Tegnap aztán a javítás után ahogy elmentek, visszanyomtam a klíma áramkörét, éjszaka meg megint arra ébredtem, hogy elment az áram... :(
Ennyiből egyértelműsíthető szerintetek, hogy mi lehet a gond?
Köszönöm a segítséget! :)