Attesz88 Creative Commons License 2018.05.22 0 0 24885

Viszont az sem biztos, hogy ha "szakember" csinálja akkor nem másod vagy harmadosztályú munkát kapsz. Az árak elszálltak az egekbe, ezzel viszont fordítottan lett arányos a minőség sok helyen.

Sógoromék 3 hete cseréltettek (volna) ablakokat. Direkt alaposan utánajártak a cégnek aki gyártja az ablakokat és annak is aki beépíti. Régóta a piacon lévő cégek, bemutató terem ezer éve ugyanott, referencia munkák megtekintve, illetve ismerős is ajánlotta nekik. Felső közép kategóriás profil, hogy azzal se legyen gond. 

Ezzel szemben a saját tapasztalatuk, hogy 3. nap el kellett hajtani a komplett brigádot. 17db ablak és egy-egy bejárati és erkély ajtó bontása és beépítése, külső-belső párkányozás, 4db redőny és belső gipszkartonos javítás volt a feladat, mindezt nettó 650 000ft-ért vállalta a cég.

Első nap végére 6db ablakkal végeztek, amik közül 5db rosszul volt beépítve. Olyan kifliket tekertek a tokokba, hogy ránézni is borzalmas volt. Mikor szólva lett nekik szabadkoztak meg magyarázkodtak, hogy másnap javítják, meg beállítják. Másnap új ablakot nem raktak be, az előző napiakkal szenvedtek. Volt olyan amit ki sem tudtak nyitni, csak hosszú szenvedés után. A javítás után is 2db ablak kiflibe hajtva került vissza, egynek pedig az egyik oldala 3cm-el beljebb volt a falsíkhoz képest mint a másik. Ekkor durrant el sógor agya és hívta fel a főnököt, aki megesküdött, hogy másnap küld új brigádot meg többen mennek. 3. nap meg is érkezett egy félig új csapat. Megbeszélték, hogy ameddig az elrontott cuccokat nem javítják nem nyúlnak új ablakokhoz. Végig figyelve és ellenőrizve voltak, de így sem sikerült normális munkát csinálni. Az egyik harmadjára beépített ablak olyan ferde volt, hogy a nyitott szárny magától becsukódott, plusz az összes ablakot összekenték purhabbal. Sógor leállíttatta a munkát felhívta a főnököt, hogy jöjjön ki és nézze meg, hogy 4 embere 2,5 nap alatt mit művelt, mert nem hajlandó tovább ezt tűrni. Vitatkoztak egy jót, mert a tulaj szerint nincs akkora gond amit ne lehetne javítani és nem értette, hogy miért kell ennyire kiakadni pár apróbb hiba miatt.

A dolog azzal zárult, hogy a normálisan beépített a ablakok munkadíját, a 6db bontást valamint a nyílászárókat meg a kiegészítőket, alapos ellenőrzés után kifizette és elhajtotta a céget.

Utána 3-an nekiláttunk és 3,5 nap alatt normálisan kibontottunk, beépítettünk és beállítottunk mindent. 

Nem mondom, hogy minden cég ilyen, sőt. Viszont sajnos azt is látni mostanában, hogy boldog-boldogtalan dolgozik és vállalkozik az építőiparban, mert most jól lehet keresni. Olyan emberek is, akiknek semmi keresnivalója nem lenne ott, maximum nagyon segédmunkásként. Jelenleg a cégek válogathatnak a munkák között és nem a megrendelők a cégek között, ami nagyon kezd visszaütni. Ezek a cégek és emberek 1-2-3 év múlva mikor tömegesen jönnek elő a hibák, egyszerűen eltűnnek, telefonszámot cserélnek a céget eladják és mossák kezeiket. Majd ha még mindig megéri, csinálnak új céget és kezdik előröl az egészet.  

Előzmény: Dunit2 (24884)