Ati_66 Creative Commons License 2018.05.22 0 0 192242

Ahogy írtam az izmok ATP nevű valamitől működnek. Az ATP származhat zsírból és szénhidrátból is.

A laktát képződés meg attól függ hogy az izomsejt aerob vagy anaerob munkát végez.

Nincs kőbe vésve, hogy az aerob munkavégzés azaz a minimális laktát képződés csak zsír többletű munkavégzésből történhet. Ez csak feltételezés az alapján, hogy aki rendszeres edzésmunkát végez annak a szervezete adaptálódik és így működik.

Itt írnak bővebbet

 

http://jupiterhealth.com.au/fat-burning-profile-key-running-faster-longer/

 

Itt egy olyan alany a példa aki alapanyag cserében is több szénhidrátot fogyaszt mint zsírt:

http://jupiterhealth.com.au/referrers/ 

 

Én a helyedben rászánnám az egyik labor vizsgálatot egy spirometriás mérésre.

Ezen alapul:

 

Légzési hányados (respirációs koefficiens, RQ): egységnyi O2-fogyasztásra eső CO2-leadás.

RQ=VCO2 /VO2

szénhidrátok 1

zsírok 0,7

fehérjék 0,8 

Spirometriás terheléses vizsgálat során az RQ arányt mérik és az alapján számítja a program a pulzushoz tartozó zsír illetve szénhidrát kalória értéket.

 

 

Előzmény: Spenót (192238)