Alexfux Creative Commons License 2018.05.21 0 0 510

Basszus igazad van! Tényleg Magdi!

Sajnos a memóriám régi már. A Cavingtont is elfelejtettem beszedni, pedig fel is írtam. Csak nem tudom, hogy hova! :-D

 

Ezért sem tudok érdemben válaszolni a töri érettségire vonatkozó kérdésedre. Bár az egyik tétel megmaradt. Az MSZMP-t és talán a KMP-t kellett összehasonlítani. A vicc az egészben, hogy ez az MSZMP nem az az MSZMP. Volt egy másik.

 

Két ötösöm lett az érettségin, az egyik történelemből, a másik oroszból (fakultatív érettségi volt).

A matek 3mas lett, ami remek lett, lévén hogy elég rossz matekos voltam/vagyok.

Legjobb a magyar volt a Bornyinál. Neki József Attila volt a kedvenc XX.sz.-i magyar írója, ezért elég sokat foglalkoztunk Józseffel év közben. Az irodalom érettségi egyik tétele egy XX. századi magyar író munkásságának jellemzése volt. Én sosem szerettem az irodalmat, a verseket és főleg a verselemzést, úgyhogy kicsit bajban is voltam, de mivel József Attilával oly sokat foglalkoztunk, meg Ő volt Bornyi kedvence, gondoltam talán össze tudok kaparni valami az emlékeimből, ami elég lehet a ketteshez.

Elég silányul teljesítettem és Bornyi mintegy mentő kérdésként megkérdezte, hogy miért József Attilát választottam. Én rávágtam, hogy "mert Vele foglalkoztunk legtöbbet az egész évben." Közölte, hogy szemtelen, pimasz vagyok, de sokra viszem majd az életben. Még az Érdi tanár úrnak is elmesélte. Persze meglett a kettes és a nyelvtan jegy lendített a végső jegyen.

 

Távbeszélőtechnikán kaptam egy kapcsolási rajzot. Nézegettem, nézegettem, de valami nem stimmelt. Valami olyasmi volt, hogy hiába próbáltam végigkövetni az áramkört, a teleptől elindulva, mindig egy telephez jutottam, nem egy földhöz. Kicsit lamentáltam, majd szóltam Érdinek, hogy szerintem rossz a rajz. Megnézte, majd azt mondta, hogy "Jól van, 1:0 magának". De hamar berúgta az egyenlítő gólt. :-)

Előzmény: cucu (503)