HCastorp Creative Commons License 2018.05.19 0 0 22378

Hát ez teljes ellentmondás.        Ugye mondtad, hogy a hóhért akasztották már esetedben. :)  Na most akkor emlékezz vissza ebben az időszakban milyen volt a székleted. 

 

Hát nálam ez úgy nézett ki  abban az időszakban mikor epegörcseim voltak a székletem ingadozott a hasmenésszerű és a székrekedésszerű állapot között.  A színe pedig a fekete és fehér között kb .    Pl mikor epegörcseim voltak utána általában nagyon világos szinte fehér színű székletem volt.   De voltak olyan napok mikor teljesen normálisnak tűnő , és volt olyan mikor olyan sárga mint az epe.    De egy valaminek nem volt mondható rendszeresnek  és hellyel közzel azonos állagúnak és színűnek. 

 

Azt nehéz elképzelnem én ugye epeműtéten nem estem át,  de  te igen.   Akkor erről be tudsz számolni.   Epeműtét óta a székleted teljesen normális  semmi olyan, hogy nagyon zsírosat kajálsz vagy olyan nap rendszertelenül eszel vagy nagyon stresszes nap vagy bármi, hogy hasmenésszerű  stb?       Akkor az a világ csodája vsz. 

 

Mert folyamatosan áramlik az epe ahelyett egy hólyagna tárolódna.       

 

Az pedig, hogy kő nem befolyásolja az epeáramlás  "rendszerességét".   Nyilván akkor áramlik ha szükség van rá , és a kő miatt amikor szükség van rá akkor is rendszertelen  ami baj  attól érzed magad szarul egy kővel ha bekavar az epeáramlásba.  Mi mástól? 

 

Amikor pedig kivették az epédet akkor olyan panaszaid lehetnek  sokat, zsírosat , rendszertelenül stb eszel    ami azért előfordul bármennyire figyel rá a polgár.      Viszont nincs egyszerre annyi epe amit hólyagban lenne és akkor ennek a hatásai az emésztés összes elemére.  

 

Próbáld ki egyszer azt epeműtöttként, hogy kihagyod a reggelit és ebédre bevágsz  egy jó zsíros kaját nagy mennyiséget mert már baromira éhes vagy.     Ha fogadni kellene szerintem a  hasmenés utol fog érni.     Na és szerinted ilyen nincs azoknál akiket epével megműtöttetek?     

 

Hinni akarok neked de nem áll össze a kép a saját tapasztalataimmal se és azzal se amit összeraknék mint amatőr orvos lassan a témában. :)

Előzmény: TamásD (22377)