wanbo Creative Commons License 2018.05.16 -1 0 5617

Szia! 

 

Elnézést, de teljesen elsiklottam a válaszod felett - egy csomó más topik sokkal jobban pörög, mint India. Majd az utam során én azért igyekszem felhozni! :) 

 

Időközben írtam a Lonely Planet fórumára is, és ottani ajánlásokat is figyelembe véve alakítottam egy kicsit a terven, szóval most valahogy így néz ki:

 

Szeptember 26: repülés Chennaiba, majd még aznap repülés Port Blairbe. (

Szeptember 27-30: Havelock island

Október 1: reggel vissza Port Blairebe, majd repülés vissza Chennaiba  

Október 2: Chennai – Thiruvananthapuram (repülő), tovább Varkalába

Október 2-4: Varkala

Október 5-6: Aleppey

Október 7-8: Kochi

Október 9: Kochiból vonattal Goába - elvileg sok járat van, egy olyat néztem ki, ami kora délután indul és másnap reggel ér Goába 

Október 10-12: észak-Goa (Vagator)

Október 13-15: dél-Goa (Palolem)

Október 16: Repülővel Udaipur

Október 16-18: Udaipur 

Október 19: Taxival Kumbhalgarhon és Ranakpuron keresztül Jodhpurba.

Október 19-21: Jodhpur 

Október 22: reggel busszal Jaisalmerbe.

Oktbóber 22-24: Jaisalmer 

Október 24: éjjel vonat Jaipurba

Október 25-26: Jaipur 

Október 27: Reggel busszal Új-Delhibe.

Október 27-29: Új-Delhi. 29-én éjjel vonat Agrába

Október 30: Agra, éjjel vonat Varanasiba

Október 31-November 2: Varanasi

November 3: Átmenni Nepálba 

 

Megjegyezném, hogy továbbra is csak a chennai érkezés a fix, nagyon agyalok, hogy megéri-e elmenni az Andamán szigetekre (most az általam kinézett dátumokra kb. 140 USD a retúr Chennaiból és a szállás is drágább, mint máshol, bár azért nem vészes, ami nem egy hatalmas összeg, de ha meg azt nézem, hogy ebből mi minden egyebet lehetne csinálni mondjuk Tamil Naduban Chennai környékén maradva...) Mindegy, szerintem menni fogunk, képeken jól néznek ki a strandok. Kicsit várok még a repjegyekkel, hátha megy lejjebb. Vagy nem. 

Továbbá Goán is sokat agyaltam, hogy egyáltalán menjünk-e, végül 6 napot szántam rá, elég sokat olvastam utána és szerintem jó lesz - nem a strandok szépsége miatt megyünk, hanem inkább a hangulatra vagyok kíváncsi. Ha más nem, pihenni biztosan jó lesz. 

 

A vonatjegyeket megpróbálom majd online megvenni, megpróbálok akkorra időzíteni, amikor a vásárlást megnyitják (tudtommal 120 nappal a járat indulásának napja előtt?), jövő hónapban elvileg meg tudom majd őket vásárolni.

 

Illetve megjegyezném, hogy úgy tudom, hogy Nepálba vásárolható 15 napos vízum is (olcsóbb, mint a 30 napos), és tegnap sikerült jó áron kifognom egy repjegyet Kathmanduból Kambodzsába (Kuala Lumpuron keresztül) November 18-ára, úgyhogy ha valóban így van a vízummal, akkor 4-én fogunk csak átmenni a határon, hogy 15 napunk legyen Nepálban, ne 16. 

 

Egyelőre ennyi, kivitelezhetőnek tűnik, bár a vonatjegyek kelleni fognak, hogy ne legyen csúszás. 

Előzmény: bandogo47 (5616)