Synchronized Creative Commons License 2018.05.12 0 0 463

Nyugi, átérzem a helyzetedet! :)

 

Én is szoftveres vagyok, 100%-ig. Sokáig vaciláltam, hogy inkább a hardver réteg érdekel-e vagy a induljak el inkább feljebb az alkalmazási réteg felé, de az 5. évfolyamra már egyértelmű lett, hogy az utóbbi. 

 

Én nem lettem amúgy 2-es elektróból, annál biztos jobban sikerült. Szerintem még az is lehet, hogy végül 5-össel zártam, de a 4-est tuti összehoztam. De ott tényleg éreztem, hogy az nem az én világom. Előtte az elektrotechnikával nem volt semmi gondom, az valahogy természetesebb volt. 

 

De ha már a szoftverről van szó, Laci bácsinál keményen nyomtuk a Z80 assembly-t. Hiába volt már akkor is több évtizedes cucc, nekem nagyon tetszett. Nála már ZH-kat írtunk, mindegyiket simán bevettem max pont közelében, szinte tanulnom se kellett rá. Na az például kész felüdülés volt, nagyrészt élveztem az óráit, pedig neki is volt egy stílusa:)

 

Amitől nekem herótom volt, az a Materny-féle rádiótechnika labor. Még az elmélet csak-csak, bár ott is volt pár dolog, ami az elektrohoz hasonlóan nem mindig állt össze (tápvonalak és társaik, hullámterjedés). De a laborba néha csak "legózni" mentünk be, össze-vissza dugdosgattuk az oszcilloszkópot meg a mindenféle berendezést. Néha fogalmam sem volt, hogy tulajdonképpen mit is csinálunk :D Valaki azzal ütötte el az időt, hogy a 12 vagy 24V-os tápegységeket kötött sorba, és a banándugókat mások kezéhez odaérintette, hogy megrázza őket. Ha volt gyakorlati tevékenység, amit teljesen haszontalannak éreztem, akkor az az volt. Szerencsére az öreg Materny se stresszelte túl a dolgot:)

Előzmény: pepe_pepe (462)