Synchronized Creative Commons License 2018.05.11 0 0 445

Huh, próbálok visszaemlékezni :D

 

Az egyik, amikor Prusi azt ecsetelte, hogy ki a kedvenc írója meg mi a kedvenc könyve. Lehet, hogy többet is mondott. Ami biztosan megmaradt, hogy megemlítette Moldova György: Magyar Atom c. könyvét, és állandóan erről beszélt. Egyszer megígérte, hogy majd behozza Moldova egyik írását, merthogy az mennyire jó. Utána kifejtette, hogy az egyik legviccesebb írás is Moldova Györgytól származik, mert úgy kezdődik a történet, hogy "Józsi, a kurva anyád!" :D Egy ideig azt hittem, ez is a Magyar atomból van, de aztán kiderült, hogy nem, ez egy másik alkotás (A beszélő disznó). Ha jól emlékszem, 2x45 perces dupla óráink voltak vele (átviteltechnika), és az egyik órát végig azzal töltötte, hogy a Beszélő disznóból olvasott fel - mármint végig, 45 percen keresztül...

 

Van egy olyan emlékem is, amikor az évfolyamból az egyik srác átverte, konkrétan hazudott neki. Már nem teljesen tiszta, mi történt, de talán az volt, hogy a srác kérte Prusitól, hogy egy dolgozatot írhasson meg később. De lehet, hogy más volt. A lényeg, hogy valami miatt engedményt, pozitív elbírálást szeretett volna és Prusi bele is ment. Csak aztán kiderült, hogy a srác csúnyán átkúrta, na ekkor iszonyatosan dühbe gurult. Tanárt én még nem láttam ilyen idegesnek. Nem káromkodott, nem fenyegetőzött, de érződött rajta, hogy alapvetően a XXI. századi civilizációs normák biztosítják, hogy a gyerek életben maradjon... :) Természetesen az évfolyamtársam ott egy életre elvágta magát tőle.

 

Nekem (meg másnak is) hatalmas kedvencem volt még a kiejtése. Erős tájszólással mondta a "t" hangot bizonyos esetekben, de csak azt. Például amikor az volt egy képlet, hogy "delta t / t", akkor ő ezt úgy ejtette ki, hogy "delta tééj per tééj" :D Ezt írásban képtelenség visszaadni. Isten őrizz, hogy emiatt gúnyoljak valakit, szó sincs erről, csak ez annyira kihallatszott, hogy lehetetlen volt nem észrevenni :) Ugyanígy viccesnek hangzott, amikor a "tt"-re végződő szavakat mondta ki :)

 

Az biztos, hogy a faszi egy jelenség volt. Végig nagyon tisztességes, korrekt embernek láttam, akinek jó humora van és ha kell, akkor kemény. Az órán való beszélgetést iszonyat mód nem tolerálta, szóval ha valaki sokadjára dumált és emiatt rá kellett szólnia, akkor nagyon látszódott, hogy a vérnyomás emelkedik :D Ekkor rendszerint csend lett a teremben és szipogni se mert senki.

 

Az átviteltechnikát belénk verte, nem kicsit. Amikor én jártam, még PDH/SDH ment, na de azt kegyetlenül megtanultuk. Évekkel később is pontosan emlékeztem az átviteli sávszélességekre. Na meg a jó kis STM-1 keretformátum :) majdnem az összes bitet tudni kellett. Egyszer még optikai szálat is kellett hegeszteni. Mármint két szálat össze, de figyelni kellett a csillapításra is, hogy ne legyen túl nagy jelveszteség. Hát világéletemben szar kézügyességem volt, de azt kb. tökéletesre sikerült összehoznom, a mai napig nem tudom, hogy csináltam :D

 

Most hirtelen ennyi ugrott be, majd még 1-2 tanárról megemlékezek, csak össze kell szednem a gondolataimat.