Synchronized Creative Commons License 2018.05.11 0 0 443

Sziasztok!

 

Kicsit kihalt a topic, de nem baj, talán feléleszthető :)

 

Én a 90-es évek végén és a 2000-es évek elején jártam a PTTT-be. Életem egyik legjobb döntése volt, hogy ide jöttem tanulni vidékről, sokat kaptam az iskolától, a főiskolai éveket nagyon megkönnyítette. A Puskás után a BMF-en kötöttem ki, amit 3 év alatt, bármiféle csúszás nélkül elvégeztem. Nagyon jó, hogy a Puskásban a matek és a fizika is viszonylag erős volt, hadd ne mondjam, hogy ez is mennyit segített az első évben a BMF-en, amikor a matematika tárgyak voltak. Azt persze nem mondom, hogy nem kellett készülni a zh-kra, mert dehogynem kellett, de a puszta tény, hogy nem ott láttam először integrál jelet azért elég sokat számított. A szakmai tárgyakról már nem is beszélek, digitális technika, villamosságtan, simán megvolt elsőre. Ez mind a Puskás tanárainak munkáját dícséri. Ez persze már akkor nyilvánvaló volt számomra, de így felnőtt fejjel visszagondolva még jobban átérzi az ember.

 

Bár az elektronikától és a távközléstől kissé eltávolodtam, a tágabb értelemben szakmában maradtam (szoftverfejlesztés), és elmondhatom, hogy magyar viszonyokhoz képest jól elvagyok. Persze ehhez kellett az is, hogy mindig is volt egy határozott jövőképem - bőven a Puskás előtt tudtam, hogy nekem valami elektronikai/számítógépes dolog kell. Egyszer az általános iskolánkba visszajött a PTTT-ről előadni egy volt tanuló, és nagyon bejött, amit hallottam. Aztán nem volt megállás:)

 

Azt látom, hogy sok itt a régi motoros, aki még bőven előttem járt, és olyan legendás tanárokról emlékeztek meg, akik már rég nem voltak ott, amikor én kezdtem :) De azért van némi átfedés, pl. 1 évig (az utolsó, technikusi évben) engem is tanított Prusi. Valaki korábban sérelmezte, hogy nem ismer semmiféle sztorit vele kapcsolatban, nekem van 1-2 vicces :) Szóval ha van érdeklődő, akkor nosztalgiázhatok egyet :D