Soká Creative Commons License 2018.05.10 0 2 151

Nagyon udvariasan kérdeztem, hogy ne sugalljam a véleményemet. :) De azért kérdeztem, mert én, aki (nem csak a pénz miatt) amolyan ragaszkodós fajta vagyok (minden valaha vásárolt fényképezőm megvan, már amit nem hagytam el és nem loptak el) és mindig meglep, hogy mások milyen előszeretettel cserélnek. És ezt most nem kritikaként akarom megfogalmazni, félre ne érts, tökéletesen elfogadom, hogy valakinek fontos az új gép élménye önmagában is. De ha csak a műszaki paramétereket figyeljük, akkor a magam számára biztosan nem lenne létkérdés a 760D-ről 77D-re váltás.

Ha most belegondolok, én akkor váltanék szívesen, ha például a RAW sorozatok beolvasása sokkal gyorsabb lenne (most ugyebár egy teljes sorozat után bénakacsa vagyok hosszú másodpercekig) ha mondjuk duplázódna a sorozat sebessége, ha lenne különféle felbontású RAW, ha lényegesen tudnának valamit javítani a szenzor képminőségén (kisebb zaj, szebb színek) és főleg ha a videózás minősége nagyban javulna: esetleg 4K, de legalábbis normálisabb AF)

 

Lehet, hogy én rettentően nem tudom használni a fényképezőgépet, de én alapból csak a középső AF pontot használom, nagyon ritka az, ha állványról tárgyat fotózva megkeresem, hogyan is lehet más AF pontot használni. (a video mondjuk más eset...)

Előzmény: Gyömrő-Molnár Béla (150)