Bm84 Creative Commons License 2018.05.07 0 0 4955

Tisztelt Fórumozók, 
Svájcban élek, és itt tanulom az aranyásás-mosást egy helyi öregtől aki már több mint 30 éve mossa a patakokat a hegyekben, és most átadja a tudását nekem mint lelkes fiatalnak. :) 
Hazalátogatok pár napra Magyarországra Anyukámékhoz, és szeretném elvinni a barátnőmet egy fél napos aranyászásra valamerre a Duna parton (vagy máshova is akár, max 1-2 órás kocsiútnyira BP-től). Hátizsákos felszerelést is viszek haza (2 mosótálat meg egy kis ásót). Az lenne a kérdésem, hogy esetleg tudna e javasolni valaki valamilyen helyet-partszakaszt, ahova érdemes lenne kimennünk sétálni egyet és mosni 1-2 órát. Természetesen tudom, hogy a jó helyeket mindenki féltve őrzi, nem is ilyen "címet" kérek, hanem csak ötletet, hogy hova tudnánk egy kicsit kimenni. Ha találunk pár "színt" akkor már boldogok leszünk. (Itt svájcban sok esetben csak pár apró aranypor szemet találunk 2-3 órás ásással, tehát nem a mennyiség a lényeg...) :)

Budapestről indulnánk majd kocsival, szóval nagyjából mobilisak leszünk. Ha tudna valaki ajánlani olyan partszakaszokat ahol érdemes egyet sétálni, meg-megállni 1-1 ásónyi föld átmosására, azt nagyon megköszönném.

Üdvözlettel: BM84