gunji jackdaw Creative Commons License 2018.05.04 -3 1 16266

Értem én, hogy magas a munkaerőhiány a cégnél, de egy szintnél lejjebb azért nem kéne adni. Bár néha úgy tűnik, mintha direkt szívatnák a fizető utasokat. Ma reggel is szándékoztak megbüntetni, mert május 4-ig érvényes bérlettel próbáltam utazni. Már látszott a kalauzon, hogy mennyire örül előre a fejpótléknak, majd az is, amikor rájött, hogy elnézte, s csak ma van május 4-e, s ugrik a plussz pénze. De legalább egy halk bocsánatkérést elvártam volna a nyilvános keresztre feszítésért. Rossz volt nézni, hogy a többi utas még ilyenkor is mennyire félrehúzódik, mintha csak leprás lennék.

Ezután a kérdés adott: hány nap átfedéssel érdemes bérletet járatni az ilyen tortúrák sikeres megelőzése céljából?

Más. A szent G43 miatt ma reggel _is_ 15-20 perceket késnek a vonatok a 30a-n. Nem is emlékszek, legutóbb melyik évben nem volt káosz ballagáskor. Ha már a Déli irányú G43 minden nap késik, esetleg meg lehetne cserélni az S42-vel: az S42 indulna Tárnokról öt perccel előbb óra 49-kor, a G43 meg óra 54-kor, ha felér odáig addigra. S akkor meg is lehetne állítani Érd alsón, növelve a kapcsolatok számát. Amúgy várható a hangosbeszélő megjavítása alsón, vagy marad a bíp-bípelés állandóra?

Ui: Lehet, hogy nem tetszik más lesújtó véleménye a MÁV-ról, de az nem oldja meg a problémákat, ha lemínuszoljuk azt, aki szóváteszi.