CanGuru Creative Commons License 2018.05.04 0 0 14781

Én csináltam ilyen átalakítást néhány Life-like, Mehano/IHC, AHM és Bachmann kocsin. Illetve két Roco kocsin is, amiket gagyibb kivitelben AHM-ként lehet kapni. De csak olyanokon, amik megjelenése modelles, játékos meg reklám kocsikat nem (bár átfestésre utóbbiak ugye jók lennének). Bár ez személyes szempont.

 

Volt olyan AHM kocsi (Roco gagyi), aminek ki kell dobnom az egyik forgóvázát, mert a tengelycsapok furatai menthetetlenül össze-vissza álltak, ezért átlósan volt benne a tengely. Ez elindított egy forgóvázcsere-hullámot, mert egy szebb kocsi kapott Kadee rugós forgóvázakat, az onnan kikerülők mentek másik kocsi alá, stb.

 

Szóval a dolog teljesen járható. Terveim között van, hogy írok róla, de a videó jól mutatja a lényeget. A kapcsolókról már ugye írtam: https://amerikaivasutmodell.wordpress.com/2017/04/05/h0-kapcsolok-az-amerikai-modellekhez/

 

Annyi különbség van, hogy nem volt szükségem a tengelycsap furat formázó szerszámra. Amit hiányolok a videóból az az, hogy Kadee etalonnal összepróbálja a kapcsolókat. Ez lényeges dolog. Esetleg szükséges lehet szintezés, amihez a Kadee alátétet is árul, de volt, hogy magyar 3-as vékony alátétet tettem, mert sokat kellett emelni.

Előzmény: róbertke (14780)