Törölt nick Creative Commons License 2018.04.30 0 0 25827

Gondoltam, hogy nincs benne mágia... csak bókolni akartam, de elnézést kérek, ha ügyetlen voltam:o) Csak azt szerettem volna kifejezni - ha ügyetlenül is - hogy lenyűgöző a tudásod és gratulálok a növényeidhez. Öröm őket nézni. A harsány zöld színeket, a szép erezetet a leveleken,  a hatalmas virágokat és az erős kis citrusokat. Van hogy hosszú percekig is gyönyörködöm a képeidben. :o)

És tényleg nagyon köszi a sok segítséget amit Tőled kaptam (melletted még örök hálám Gáborke-nek) Nektek köszönhetem, hogy sikerült életben tartani, aztán virágoztatni, végül termést, majd beérett termést produkálnom a cédrátommal.

Sajnos a piacon vettem évekkel ezelőtt próbaképpen (nem tudták mi a neve, mert nem termelőtől vettem). Akkor még sajnáltam 12.000 Ft-ot adni egy citrusért, mert tudtam, úgysem marad meg nálam. Ezt hirtelen felindulásból vettem meg 2000 Ft-ért. Nagyon pici, de erőteljes volt. Aztán arra gondoltam, lehet, hogy átvertek, és mi van ha magonc, de ahhoz túl erőteljes volt a szára. 

A nevét azóta sem tudom, de maradt "törpe", alig fél méteres, nem nagyon akar nőni, pedig tavaly csak egy termést hagytam meg rajta, idén meg egyet sem, hogy nőjjön. Hozott is rengeteg levelet, csak valahogy maradnak 10 centis új szárakon. Tovább nem nőnek:o(((

A tavalyi egy darab termés hatalmas volt, hosszúkás alakú, mint egy papaya, és 11! centi hosszú. A héjából 4 napon át lett finom limonádé alapanyag, elképesztően finom és karakteres ízű volt, és tele volt lével. A levelei is hosszúkásak, kb. azok is 10 centisek. Azóta sem tudom, pontosan melyik fajta. 

Előzmény: bombaba (25826)