nosztalgika02 Creative Commons License 2018.04.29 0 0 2325

Szia! Nem látok bele a kapcsolatotokba, lehet, egész más oka van a feleséged hangulatingadozásainak, de egy lehetöség a mániás depresszió (olyan depresszió*, amiben az eufóriás hangulat váltakozik a levertséggel/agresszióval). Ezen gyógyszeresen (esetleg plusz pszichoterápiaval) segíteni lehet - bár ha már legalább tíz éve fennáll, akkor nehezebben, mert akkor már régi a baj -, ha meg tudod csinálni, küldd el egy jó pszichiáterhez. 

* A depresszió az általános vélekedés/téveszme ellenére egyáltalán nem kizárólag vagy akár elsösorban levertségben, kedvetlenségben nyilvánul meg, sokkal gyakoribb a határtalan agresszió, valamint az általános unalom érzése (régi hobbikat unalmasnak érez a beteg, nem talál bennük örömet többé), az élet értelmetlennek tünik, és a kipihenhetetlen fáradtság, gyakran alvászavarokkal tarkítva még a nagyon jellemzö tünet. A mániás depresszió esetén ez a beteg által nem befolyásolható módon és gyakorisággal váltakozik eufóriás, energiától duzzadó idöszakokkal.

 

Ha úgy érzed, hogy ennek akár bármi esélye is lehetne, és maradt még benned szeretet a felséged iránt, akkor adj neki egy esélyt, kérlek. Az én házasságom nagyon kis híján ráment a férjem sokáig nem diagnosztizált súlyos depressziójára, isteni szerencse, hogy a huszonnegyedik órában orvoshoz került, azóta gyógyszert szed, amit soha nem is hagyhat abba már, (és én is, mert engem is megbetegített a férjem betegsége miatt egyre romló házasságunk), de ez még mindig jobb, mint elválni, gyereket külön nevelni, vagy esetleg felkötni magát az elsö fára. Segíts a feleségeden, ha tudsz, és akkor esetleg együtt maradhattok, a gyerekeiddell maradhatsz, és talán még a szerelmetek is feléled.

 

Minden jót!

Előzmény: K.Entaur (2324)