Gabe B. Creative Commons License 2018.04.29 0 0 51

Üdv!

Sajnos sok infóval nem tudok szolgálni, amit viszont én kaptam anno vásárlás előtt, azt megosztom Veled.

Maga az autó nagyon megbízható, ami a gyári motort illeti. A tuningot nem javasolják sokan, hosszútávra. Ha tuningolt verzióban gondolkodsz, én inkább intenélek tőle.

A közvetlen befecskendezést a Toyota biztosította a motorhoz, így nagyon jól hangolt. Ha nem tartod a fordulatszámot 2500 alatt, és olykor forgatod a motort, nem fog "belustulni". Nekem is ez volt a félelmem, de ha jó kezekben volt előtted, akkor nem lesz gáz. Csak szem előtt kell tartani, hogy ez egy szívó, forgós motor.

Egy típushibáról hallottam más fórumon, am a 2012-2013-as modellek egy részét érintette. Valójában egy garanciális cserével és minimális időráfordítással cserélhető volt, amit a szervízek meg is tettek idő közben. Ha jól emlékszem, a befecskendezésnél volt gondja.

Nekem 5 éves az autó, gyári alvázvédelem van rajta, de fogok rá intézni valamit, csak előbb a mosáson legyen túl így tél után.

Ha kell, a felni kérdéskört le tudom informálni. Bár a menetdinamika miatt én nem nagyon nyúlnék hozzá.

Különbségek... Ez nagyon szubjektív. Én próbáltam BRZ-t, semlegesnek éltem meg. Majd kipróbáltam egy GT-t, és beleszerettem. De azt több helyről is visszahallottam hogy a Subi futóműve illetve az autó karaktere nem igazán adja vissza mindazt amit a GT. 

Én egyébként alvázszám alapján informálódtam. Nekem is az volt a lényeg hogy speres legyen, manuális, és töretlen. Ha van kontaktod aki le tudja informálni a felszereltséget, az a legtutibb. És nem kell az autó alá térdelni, hacsak másért nem:)

Amire viszont felhívták a figylemem, hogy a piacon mozgott még tavaly egy Scion/FRS vas, ami több embert megjárt már, mert agyontuningolva érkezett kishazánkba, és véres volt a torka. Hogy fent van e még a piacon, vagy eltűnt, nem tudom. Először tuningolva árulták, amjd amikor a hírek terjedni kezdtek, visszaalakították.

Ha már tuning, azt szeretem én magaelni, felügyelni, és eldönteni hogy kivel csinálom.

Én imádom a kocsit, nagyon jól beváltotta a hozzá fűzött reményeimet. (GT86)

Bízom benne hogy azért valamennyire hasznodra volt az infó.

Itt egy kicsit behalt a történet:(

Előzmény: superbfanatic (50)