japipapi Creative Commons License 2018.04.28 0 0 63263

Mikor kiderült, megműtöttek. Összes fogam, jobboldali álkapocscsont, csomó szövet és idegek, mirigyek, nyelvem egy része és alatti cucc kidobásra került. A műtét követően 3 hétre megkezdődött a sugarazás. Először egy maszkot készítettek műgyantából, arcom teljesen fedett, kapcsokkal fejem rögzítették, 10-15 percig maximális mozdulatlanság. 

Maga sugár nem fáj, viszont tapasztaltam, mint ha lerészegedtem volna, pici szédülés, labilitás. Sok vizet ittam, el tudtam indulni. Sugár után azonnal fényvédő krémet kentem, Anthelios xl, kerültem a napfényt. 

Otthon befújtam a sugárt ért bőrfelületet Panthenol-lal egymásután többször, majd Bepanthen védte az égést. Ez a krém állandóan rajtam volt. Így mondhatom, "könnyedén" átvészeltem, szombat vasárnap bőröm ápoltam, hétfőre pír sem volt. Persze a sugár kiölte pofa szőrzetem, két év után még ma is csak pár szál pelyhedzik.

 Utóhatása talán elérte célját, talán kiölte dögöm ami esetleg maradt, két éve kontroll vizsgálati eredmények: dög nem látható. Negatív hatás: az állandó szájszárasság. De kitaláltam ellenszerét, sok méz, rendszeres napi pár csepp propolisz, galaj tea, szódabikarbóna + NaCl + H2O öblögetés. Naponta iszok 3 cl méz + fokhagyma + házi pálinka kutyulékot. 

Nem mondom, jobb karom, vállam, kulcsköruli izmok piszkosul fájt, de az műtét oka volt, onnan húzták fel a szöveteket, hogy valamelyest emberi pofán  lehessen. Jól sikerült.

 

Szóval, hiszem, hogy a célzott sugár lövés eddig megmentett, a műtésen túl. 

Ne félj, nem fáj, de bőröd ápold és kerüld a napot!

Előzmény: japipapi (63261)