Törölt nick Creative Commons License 2018.04.23 0 0 4671

Sziasztok!Egy regény címét keresem.Még tinédzser fejjel olvastam egyszer,kb. 1995-2000 körül,tehát semmi képpen sem mai darabról van szó,legjobb esetben is a 90-es években íródott.De lehet még régebbi.A könyv persze azóta már elveszett, de ami még rosszabb hogy már sem a címére,se a szerzőre sem emlékszem :-( Viszont amire igen,bár tudom némelyik nem fog túl sok támpontot nyújtani:

 

kezdem is talán az egyetlen fix,biztosan a regény sajátjaként jellemezhető mondattal,ami egy idézet belőle,ami így szól: "....egy hely,ahol nyugodtan sz@rh@t."  Én kérek elnézést de tényleg ez az egyetlen mondat ami konkrétan megmaradt belőle.És igen,ez egy elég mocskos,szabad szájú regény volt,talán azt is mondhatnám rá hogy ponyva.

 

a főhős egy kiégett zsaru.Rá vonatkozik a fentebbi idézet is,amikor az író a főhős lakását írja le.

 

amúgy egy sorozatgyilkosról szól,ill. nyilván kettejük macska-egér játékáról

 

de amúgy az egész is úgy nagyjából az Elemi ösztön stílusában és nyelvezetében íródott (talán tényleg az is volt az ihletadó,nem tudom,bár a 90-es években amúgy is fénykorukat élték thrillerek,legalábbis a filmiparban biztos,lásd még pl. Hetedik,A bárányok hallgatnak,stb.)

 

a borítója úgy emlékszem szinte full fekete volt,amit talán csak egy pengeélnek a fénye tört meg.Ismétlem úgy emlékszem

 

Szóval ha úgy vesszük tényleg semmi extra,gondolom abban az időben kb. 200 ilyen témájú,nyelvezetű krimi íródott,na meg azóta is.Szóval tudom nem könnyű,az egyetlen esélyem valószínűleg az hogy valaki olvasta is itt,és még az idézetre is emlékszik.

 

Amúgy az se baj ha pontosan nem tudjátok megmondani a címét,nekem már az is jó,ha ezután nem egy hanem több címet is beírtok,amikre kb. illenek a fentiek,mert az még mindig nem annyi lesz mintha valamelyik online antikvár oldal 60000 címét akarnám átbogarászni.De bármi más is jól jöhet,pl. hogy kik írtak akkoriban ilyen stílusú regényeket,vagy akár az hogy szerintetek még hol kérdezzem meg :-) Előre is köszönöm!