Kori1980
2018.04.23
|
|
0 0
58178
|
Sziasztok!
Először is nagyon köszönöm a fórumon található sok hasznos infót, kezdő medence tulajdonosként minden tudásom innen származott. Két szezonban volt felfújható peremű medencénk, amit nagy megelégedéssel használtunk. Tavaly építkeztünk, így egy Wellis Lagoon (460*120 cm) medencét vettünk. A medence teljesen földbe süllyesztett. Láttam, hogy többen is érdeklődnek a fórumon ezzel kapcsolatban. Sajnos anno a neten én sem találtam túl sok infót róla. De azt már a telepítéskor is tudtam, hogy mit nem csinálunk jól. Nagyon fontos a szigetelés, de mi nem szigeteltük... Nagy a víz mennyiség és éjszaka -letakarva is- jelentősen esik a vízhőmérséklet. Jelenleg a fűtési lehetőségeket mérlegeljük és kalkulálunk, hogy költségben és hatékonyságban mi lenne a megfelelő.
Én a fórumon olvasottak alapján az LPE csöves megoldásra szavazok, amely egy déli fekvésű tetőfelületen lenne elhelyezve. De nem tudom, hogy a medence méretéhez kb. hány méter csövezés lenne megfelelő és hatékony. Megköszönném, ha leírnátok az ezzel kapcsolatos véleményeteket. |
|