w.ullrichfun Creative Commons License 2018.04.22 -2 0 11794

 "végeláthatatlan emberi erőforrás állt a fáraó rendelkezésére"

 

Tévedés. Nem állt. Főleg nem 20 éven keresztül, de nem ezért nem ők építették a piramist. A Merer napló a burkolat felrakásáról szól, tehát AZT és csakis azt pakolták akkor fel, de könnyen lehet, h azt viszont 20 éven keresztül ... :) 

 A kérdés tehát az, h kik, mikor és miért építették, és miért renoválták kétezer évente nagyon nagy gonddal, annyira, h még a királyi kamra feletti tartógerendára is rögzítették a felújítást végeztető fáraó nevét, jelét.

 

 Az h néhány arab fickó most elcipelt,/meddig, honnan, milyen magasra???/  megmunkált és odarakott 1-2 kőtömböt a helyére kézi vezényléssel, közel sem elég meggyőző. ha azt mondanák, h 5 év alatt ugyan így felépítenek egy negyed akkora piramist így, és kész és stimmel, talán elhiszem - de egy ilyesmi kísérlet (80'-as évek talán) fulladt súlyos kudarcba már, mert összedőlt az egész, és akkor levonták a következtetést, h lehetetlen ....

 A kövekről -> betájolt? - ezt így nem is értem, minek 1 darab építőelemet betájolni, azokat megfelelőre kell faragni. Az egész építményt kell, ehhez a több tonnás köveket kellett milliméter pontossággal a helyükre illeszteni, több emelet magasan, igen meredek emelkedőn feljuttatva, komoly balesetveszély közben, ami miatt nem lehetett "gyorsan" - nemhogy percek alatt, de órák alatt illeszthettek a helyére 1 db követ.

 

 Azért az is elgondolkodtató, h éppen akkor "sikerül" egy ilyen kísérlet, amikor "találnak" egy 4600 éves "naplót" az építkezésről, ami ugyan csak a burkolati elemek felrakásáról szól, de kikerekítenek belőle egy szép mesét, h márpedig biztosan így építették az egész piramist. /vicces szmájli/ Kicsit a debunked videók és dokuk stílusa érződik, vagy a discoveryn az "Állítólag" c. szuper-hiper erőltetett konteó leverősnek szánt zagyvaság, ami után még inkább felerősödnek a konteók és töri hamisítások iránti érdeklődések. :)

 

Előzmény: fitosi (11789)