kitadimanta Creative Commons License 2018.04.22 -2 0 11781

"Tehát, te figyelmen kívül hagyod, hogy emberek végeláthatatlan sora dolgozott a Piramisok építésén? Rengeteg követ voltak képesek megmozgatni ezzel a módszerrel, ráadásul gyorsan."

Nem hagyom figyelmen kívül, de a gyorsan kifejezést túlzásnak tartom. A fél méter/sec. lassú gyaloglásnak felel meg, ami túl gyorsnak tűnik egy 2,5 t-s kővel a hátunk mögött.. De tegyük fel, kb. igaz. Hány km-t kellett megtenniük? 5-öt, 10-et?

És milyen gyorsan haladtak a rámpán, ami szintén lehetett átlag vagy 1 km? (amit szintén valakiknek folyamatosan építeni kellett) És az "üresen" visszatérőkkel is számolni kell.

Két vontatmány között max 50 m lehetett (ennyit tudtak max megtenni 2,5 perc alatt) Ez 5 km-en 100*50 ember*2 a visszatérőkkel, ez szumma 10 000 fő. És ezek csak a szállítók az egyenes terepen.

 

És hányan bányászták a köveket? Hányan faragták egyszerre? Hányan hordták a vizet a bányászoknak, szállítóknak stb?

Hányan faragták az ékeket, élezték, gyártották a szerszámokat, hányan termelték ki, vágták méretre, szállították a görgőnek való fát, hányan hordák az élelmiszert, főztek, hány hajó kellet, s oda hány rakodó, hajós? stb. Minden egyes munkafázishoz százával kellettek az emberek.

Előzmény: fitosi (11774)