Amerigo61 Creative Commons License 2018.04.20 0 0 2600

La Bodeguita del Medio étterem, Dob utca.

Egy ismerős invitálására mentünk, mert egyébként - a kritikákat olvasva - biztosan elkerültük volna. 

"Kubai étterem" néven hirdetik magukat. A belső kialakítás elég komor, a hodály jelleget nem igazán sikerült ellensúlyozni. A magas székekkel az alacsonyabb vendégeknek meggyűlhet a bajuk. 

Matanzast rendeltem, amit tradicionális kubai ételnek hirdetnek. ízre és állagra leginkább a több napos, sokszor melegített brassóira emlékeztetett. Nem nyerte el a tetszésemet. A többiek BBQ tálakat, illetve tapas-t választottak, elfogadhatónak értékelték, de semmi extra. A koktélok felejtősek, a Kubát megjárt koktélszakértőnk szerint az alkoholtartalom ennél magasabb kell legyen. 

Élő zenét hirdettek, de kb. fél 10-ig csak gépzene ment (ami még valamennyire autentikus is volt), de a zenekar produkciója nagyon gáz : röviden úgy foglalnám össze, hogy világslágerek salsa ritmusban ... pedig részben az élő zene miatt mentünk oda. A pincér előzőleg úgy vezette fel őket, mint Magyarország legjobb salsa-zenekara. Nos attól NAGYON messze voltak ...

Pozitívum, hogy a kiszolgálás kifogástalan volt, az ételekre nem kellett sokat várni, és a pincérek is korrektek voltak. Sajnos, mindez nem feledteti a negatívumokat.

Összefoglalva : a hely durván túlárazott turistacsapda, nagyon rossz ár/érték aránnyal, szóval kerülendő.