Yuden Creative Commons License 2018.04.19 0 0 35

Sziasztok,

Talán nem ez a legmegfelelőbb topik, de itt értetek a dolgokhoz. :)

Nemrég költöztünk egy gyönyörű napfényes óriási terasszal ellátott lakásba, ahol neki is álltam növelni a balkonnövényeim mennyiségét. Van ~90 tő szamócám, 4 tő piros 1 fehér ribizlim, 2 tő egresem,és egy fügefám. Tavaly az epreket a bolti előírásnak megfelelő eper tápoldattal tápoztam, de az érés előtt inkább abbahagytam, nem mertem "túltápozni". Idén ezt szeretném picit szakszerűbben csinálni.

1) A folyékony eper/zöldség tápoldat elegendő lesz-e mindegyik növény számára? 

2) A termék leírása szerint megfelelő-e használni, esetleg kell növelni, vagy bizonyos időszakban inkább mellőzni?

Az eprek egy része idei frigó palánta, friss semleges virágföldbe került, alul agyaggolyókkal bélelt balkonládákba. Azt olvastam, hogy az új földek kb ~ 1 hónapig elegendő tápanyagot tartalmaznak. Gazdaboltokban ajánlgatták a marhatrágyát, de tekintve, hogy ez terasz, és balkon láda, nem feltétlenül szeretnénk a szagokat kerülgetni. :)

+ Érdekességként: elméletben, ha nagyon túltápozok, az bekerül a gyümölcsbe én megeszem és feldobom a talpam? Mert nem azért kertészkedek, hogy vegyszeresebb gyümölcs kerüljön az asztalomra, mint amit a boltban kapok.. :)