Hernyofan Creative Commons License 2018.04.14 0 1 19632

A többi jó tulajdonsága miatt szerintem még így is megéri az árát.

 

Nagyon jó, és szép modell - egy nagyon látványos hibával. Nekem kicsit az volt az érzésem még az ÖBB-s változatnál, hogy beleöltek rengeteg időt és munkát, hogy szép legyen. Mert még a lámpatesten belül is van fotómaratott lemez, ami a LED-eket hivatott modellezni. A tetőberendezések egyszerűen fantasztikusak, az utastér is szép, műszakilag meg zseniális. Aztán, mintha rászóltak volna az alkotókra, hogy figyeljetek ide, már éveket késtünk vele, holnapután kiadjuk, és kész. Addigra legyetek meg vele... Azért bíztam abban, hogy kijavítják az első után ( a hiba oroszlánrészét meg lehetne oldani úgy, hogy a kínai nulladik lépésben valami jó kis "maszkolószerszámba" beteszi a kasznit, és egyszerűen lefújja belülről feketével ). Viszont, ha a többit is nézem, akkor a mai árakon simán megéri ezt a pénzt ( nem 50-60ezres kategória ), csak idegesítő ez a hiba.

 

Egyébként nem tudom, hol van a határ. Nem nagyon vásárolgatok mostanság új modelleket, de azért egy-két apróság becsúszik, főleg személykocsik formájában. Ezt az árkategóriát már elengedtem, ezért nem lesz pl. Railjetem soha. Viszont - ha csak a legutóbbi bolti beszerzéseimet nézem, az alábbi hibákkal találkoztam:

- Roco narancs 1044-es: a lámpa körül átvilágít, + ciripel a hajtása

- Roco 1144-es: többet meg kellett nézni több boltban, mire találtam egy kevésbé csálé szellőzőráccsal megáldott darabot. Ebben viszont sorjás volt a kardán és a kardánfészek is, ezáltal ívekben kattogott, kerregett.

- Rivarossi 1046-os: a kaszni nem megy a helyére, eláll egy kicsit, nem bírom rápattintani. Nem tudom, mi és hol tartja el, csiszolgattam, sorjátlanítottam, de egyelőre nem jöttem rá a megfejtésre. Még csak dekóder sincs benne, teljesen gyári új, nem tudom, mi tartja el a kasznit.

- ACME-Memoba 3 részes ÖBB személykocsi készlet: ez szép, tényleg szép - de úgy nyikorognak a kocsik, mint egy rossz talicska. Ilyesmit a Heris menyétnél tapasztaltam utoljára. Valószínűleg ez az új áramszedő lemez okozza, ami alulról ér hozzá a tengelyhez, és le van fújva

- ACME EC/IC kocsik, különböző változatban: szintén zenész. Nyikorog, nem gurul. Az összeszerelés is érdekes néha: van olyan kocsi, aminek az alján a klíma szekrénye nem illeszkedett a váz merevítő bordájához, így ott bevágták, majd rátették ferdén, eltörve ezzel a rögzítő csapokat. Kibont, csiszolgat, betesz.. Forgóvázon a sínfék, a féktárcsák, stb. csálén, sok beragasztva... 

L.S. Models Modular fekvőhelyes kocsi: ez tényleg csúcs, hihetetlenül gyönyörű, de egyes alkatrészeken akkora sorja maradt, hogy az félelmetes. Pl. egy ágy széle simán kétszer akkora sorjástul, mint anélkül.

 

Hirtelen ennyi. Kicsit olyan, mintha ezek a problémák manapság alapnak számítanának. Viszont úgy gondolom, hogy ennek ellenére is megérik az árukat, mert ezek javítható hibák, és legalább nem arról van szó, hogy maga a modell csak sok jóindulattal nézve hasonlít az igazira... 

Előzmény: StephenStephanson (19631)