Pompiere Creative Commons License 2018.04.14 0 0 2970

Te csak csorbáztad a lábazatot az oszlopba, vagy össze is vannak vasalva? Vagy csak az alapozásban vannak a vasak összekötve?

 

Nincs összevasalva! Ha össze lenne, akkor egy kicsit macerásabb lett volna a zsalu kialakítása. Nálam csak a lábazat alatti talpgerendában van egy szál vízszintes vas, valamint a talpgerendához tartozó cölöpökbe lett beleszúrva egy-egy szál vas ami a két sor zsalukő lábazat magasságának megfelelő. Aztán pedig amikor raktam a két sor (46 cm) magas lábazatot abba ment még bele 1-1 tízes betonvas.

 

Szerinted ehhez a megoldáshoz kellene alapozás, vagy egyszerűen csak betonágyazatba rakva is elég erős lenne? Esetleg végigengedni benne hosszában egy-két szál vasat?

 

 

Gondolj bele, hogy az út- vagy járdaszegélyek építésénél sem tesznek vasat a betonágyba.

 

 

Én nem bonyolítanám túl. A kapuk oszlopainak alapját összevasalnám és önteném, hogy együtt mozogjanak. A táblás kerítést tartó oszlopok állnának magukban. Én teljesen szükségtelennek érzem, hogy a kerítéspanelek alatt legyen egy a földből alig kilátszó betoncsík, ami úgy sem fog látszódni, ha befutja a növényzet.

Előzmény: sucireme (2969)