Törölt nick Creative Commons License 2018.04.04 0 0 28289

"és mennyire érezni a különbséget a járólapos helyeken és a lamináltas szobákban?"

nemigazán értem a kérdést. Attól félsz, hogy hideg lesz a laminált padlós szobákban? Van direkt padlófűtés alá pakolható alátétfólia, ami jobban átengedi a meleget.

Legutóbb olyat is láttam, hogy betonozás nélküli padlófűtés a melegburkolat alá, tapasztalatom ezzel a rendszerrel nincs, de érdekes alternatíva, de mindenképp keress valakit, akinek már van ilyen kiépítve, és érdemes benézni alá, penészedik e ez. a betonosnál nem hiszem, hogy jobb, de egyszerűbb a kivitelezés

"A padlófűtés jobban gátolja a penészedést is, nem? "

A penészesedésen nem hiszem, hogy sokat segítene, azon a szigetelés segít. Abban az esetben segít esetleg, hogy nem fűtöd fel 24 fokra, így nem lesz akkora hőmérséklet különbség a levegő és a fal között, ezért nehezebben csapódik le a pára. A penész úgy keletkezik, hogy bent meleg van, a falaid hidegek, arra lecsapódik a pára, azon meg megtelepszik a gomba. Erre semmilyen fűtés nem megoldás, csak a normális, hőhídmentes szigetelés, ÉS szellőztetés. (belülről szigetelni tilos!). Érdemes beszerezned egy páratartalom mérőt, segít eldönteni, mikor kéne már nagyon szellőztetni.

Mindenképp érdemes meglátogatni valakit, akinek van (bár már nincsenek hidegek), tapasztalatot cserélni (nameg meg kell kérdezni, nehogy vegyes kazánból 70 fokkal küldje meg :) )

Árakról nem tudok nyilatkozni. Ahol most lakom, ott fater építette ki, a házban, amit vettem, ott meg már benne volt.

Előzmény: Prézlivagány (28261)