Rendszer.hiba Creative Commons License 2018.04.02 0 0 2195

Ezek szerint nem csak az én véleményem az, hogy még mindig a legolcsóbb megoldás konvektorok megtartása.:)

A konvektorok várható élettartama több évtized, és ha látványosat akar, még mindig beépíttethet látványkonvektort. Pl a FÉG Zeus F8.50 igen kiforrott gyártmány.

 

Cirkóra (kondenzációs kazánra) akkor van értelme váltani, ha az ember a lakásának/házának komfortosságát, kényelmét akarja növelni. Ám ekkor nem érdemes a legolcsóbb, legfapadosabb megoldásokat keresni. Ha már nekilát a korszerűsítésnek, akkor érdemes padlófűtést szereltetni, és ha van rá keret, modern nyílászárókat és komolyabb hőszigetelést is érdemes...

 

Amúgy egyetértünk, én a kolléga helyében előbb egy jó hőszigetelést, és jó nyílászárókat építtetnék. Mert lehet a világ legjobb és legtakarékosabb kondenzációsa felszerelve, ha kihúz a meleg az ablakokon és a falakon, akkor az folyamatosan üzemelni fog, fogyasztja a gázt. Egy jó hőmegtartó képességű házat még egy ósdi kazán vagy konvektor is alacsony költséggel képes kifűteni.

 

A konvektorokhoz lehet kapni toldatot, amit a régi parapetbe lehet rögzíteni, így nem kell kivésni a régi parapet-szettet, amikor plusz akárhány centi rákerül a falakra.

Előzmény: KalásziM (2194)